Първо в Narod.bg: 470 страници доказателства срещу Борисов дали от МВР на прокуратурата (ДОКУМЕНТ)

7 5 824

470 страници доказателствен материал са изпратили от МВР на прокуратурата по разследването на бившия премиер Бойко Борисов, пиарката му Севделина Арнаудова и бившия финансов министър Владислав Горанов. Това показва официален документ от вътрешното министерство, който Narod.bg ви представя.

След като Борисов беше освободен вчера, прокуратурата даде брифинг, на който обяви, че няма основания за повдигане на обвинения на тримата задържани политици от ГЕРБ, защото нямало достатъчно доказателства срещу тях.

От този документ става ясно, че МВР е предоставило на прокуратурата цели 470 страници доказателствен материал.

Документът, който Narod.bg показва обаче, разкрива друго – МВР е предоставило на прокуратурата достатъчно материали, друг е въпросът защо от там не са намерили за необходимо да се задействат.

Във връзка с разпространените от прокуратурата описи по досъдебното производство, по което три лица бяха задържани за 24 часа в Седмо РУ-СДВР, от МВР уточниха днес, че от публикацията липсва  придружителното писмо, с което те са били официално изпратени от ГДНП в СГП.

В придружителното писмо е посочено, че освен материалите по досъдебното производство по чл. 161 ал. 2 от НПК, са изпратени и материали по чл. 219 ал. 1 от НПК, който гласи:

Чл. 219. (1) Когато се съберат достатъчно доказателства за виновността на определено лице в извършване на престъпление от общ характер и не са налице някои от основанията за прекратяване на наказателното производство, разследващият орган докладва на прокурора и привлича лицето като обвиняем със съставяне на съответно постановление.

Реклама

Това е причината проектите на постановленията по чл. 219 ал. 1 да не фигурират в описите, разпространени от прокуратурата, тъй като те са описани в придружителното писмо.

За улесняване на прокуратурата,  въпросните постановления ще бъдат входирани отново сутринта в понеделник, 21 март 2022 г., пишат още от вътрешното ведомство.

Снощи премиерът Кирил Петков и вътрешният министър Бойко Рашков директно обвиниха прокуратурата, че саботират разследването.

Кирил Петков на брифинга снощи.

Рашков потвърди пред журналистите, че разследващите са изпратили искания за повдигане на обвинение и на задържаните Борисов, Арнаудова и Горанов, като в предадените на прокуратурата материали се съдържат и протоколите, в които са описани и веществените доказателства, приобщени към досъдебното производство. Рашков показа и копия от документите, с които МВР иска от държавното обвинение да повдигне обвинения на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова.

От МВР съобщиха официално, че всички материали по образуваното досъдебно производство са предадени в деловодството на прокуратурата вчера в 13.30 часа след отказ на наблюдаващия прокурор да се докладват лично от разследващия полицай.

„В тях е направено искане за повдигане на обвинение и на тримата задържани. В предадените на прокуратурата материали се съдържат и протоколите, в които са описани и веществените доказателства, приобщени към досъдебното производство. След няколко часа наблюдаващият прокурор е извикал разследващите полицаи като те са стояли до 17.30 часа в коридора на прокуратурата. Тогава е изискано от тях да донесат и самите веществени доказателства. От веществените доказателства към настоящия момент не зависи произнасянето на прокурора относно повдигането на обвинение или удължаване на72 – часова мярка за задържане. Всички съотносими материали за произнасяне на прокуратурата са били предадени своевременно“, гласи официалното съобщение на вътрешното ведомство.

Прокуратурата се разкри като адвокат на Борисов и неговите „съратници“. Нейната интерпретация не само е максимално благоприятната за потенциалните обвиняеми, но дори прокурорите отказват да сътрудничат на МВР в събирането на доказателства срещу тях“, пише в коментар за Дойче Веле политологът Даниел Смилов. „Вместо да помогнат на хората на Рашков да поправят процедурните пропуски по време на разследването, прокурорите – без дори да говорят с полицаите – изчакаха крайния срок и излязоха с пресконференция за дефектите на разследването. С което показаха ясно на чия страна са. Вярно е, че прокуратурата трябва да се грижи и за правата на обвиняемите и потенциалните обвиняеми. Но грижата на българската прокуратура към определени лица е направо all inclusive“, допълва политологът.

7 Коментара
 1. Съвет казва

  Уважаеми полицаи, арестувайте по неотложност Гешев. Поне за 23 ч. и 59 мин. , а след това изпълнете действията по неотложност и със Сийка. Така няма да се разкарвате за подписи до прокурорските канцеларии. Гешев ще подписва, а Сийка ще информира обществеността.

 2. вуйчо казва

  Арнаутова щерка на милиционерски шеф на СВОГЕ който е по контрола на милиционерски кръг “ПРАВЕЦ“’ с бос Валентин Златев/руски кгб агент/ГЕПИ груп
  Мъжа на Арнаутова син на ДСагент от Хасково ,мъжа и работи за РУСКА газова к-я “Аркад“/маскирана кат Саудитска / със заплата 50хил на месец
  Владислав Горанов вучйо му вечната амбър във Финансовото министерство при всички правителства Кирил Ананиев сътрудник на ДС/вкр.
  Владислав Горанов още от студентски години в Свищов е бил наясно че шефовете на вуйчо му го готвят за министър и се държал нагло с другите студенти гледал ги като господар-роби плебеи.Покровител на Горанов се оказва кумеца му Иван Сариев/военен ВКР завършил в ВВВУ Долна Митрополия електроника/ преподавател Информатика в Библиотекарския ДПСарски Масонски У-т.Сариев е водач гранд мастър на Масоните във БГ топла връзка м-у Турските ,Руските и БГ масони
  Менда Стоянова-счетоводителка съветничка на Мафията ,специалистка по 2 счетоводство на циганския бос “цар“ Киро

 3. ???? казва

  ПИТАНЕ: Наблюдават ли от МВР, „АРЕСТАНТА-Другарят“ Борисов?! Просто питане, да не се окаже, че и ТОЙ ще ни се покаже от ЧУЖБИНА по ТЕЛЕВИЗОРА?!?!?!

 4. Со керез казва

  Вуйчо, и ВСИЧКИТЕ, до един са ЦИГАНСКИ АШЛАМИ. Вуйчо, ти овластен циганин да не е едър престъпник виждал ли си?
  Ей за това ги мразя рашките – за маймуните, които ни натресаха за „елит“, които пък промениха демографията на България НЕВЪЗВРАТИМО.

 5. Мариана Сумистката казва

  А КИРЧО ПРЕМИЕРИНЪТ се държи като селски футболист на международен турнир с награди ….

 6. гешев казва

  нема да има аванта нито за грозотията арнаудова нито за бою – споко

 7. Румен Терсенето казва

  Очевидно Бойко рашкове главната мутра на републиката. Аз лично разглеждам ареста като негласна заплаха за убийство. Ако не бяха се събрали хора, „ареста“ щеше да остане в тайна. И днес някой щеше да намери бойко хвърлен убит на улицата. Така действат комунистите. Тази кола с която са го отвели навремето след 9 Сеп 1944 се е наричала „Чьорная Варона“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.