ДЕПРЕСИЯ: Ромска врачка се усамотява с Анастас Герджиков след боя, нанесен от Румен Радев

9 6 444

Работещи в администрацията на Софийския университет са в потрес от коренната промяна в поведението на ректора проф. Анастас Герджиков – буквално за месеци той успял да се превърне от позитивен мъж във вечно кисел мълчаливец.

Причината за депресията станал боят, която Герджиков отнесе от Румен Радев на президентските избори през ноември 2021 г., както и унищожителните подмятания и критики по негов адрес за това, че се е съгласил да бъде издигнат от мафиотската структура ГЕРБ.

Огорчен след крушението, ученият се усамотявал с часове в кабинета си, не желаел да го безпокоят, не приемал гости, отменял срещи, уговорени предварително. За капак и работата му не спорела.

По съвет на приятели потърсил контакт с различни магове, които евентуално да го извадят от ситуацията. Част от вещерите идвали на крака при Герджиков.

Сред тях имало врачка от ромски произход, която при всяко посещение носела здравец, червен конец и клони от различни дървета. Ромката не дава обяснение на секретарките. Влизала при филолога и престоявала почти час. Герджиков й имал изключително доверие, защото вече се била доказала пред други университетски преподаватели.

Реклама

Доколкото врачките чистели лошия късмет на професора – никой не се наемал да каже, защото след магическите сеанси, вместо успокоен и в добро настроение, той бил изключително раздразнен. Понякога така изпускал нервите си, че виковете му огласяли коридора на Ректората.

След краха на изборите, Герджиков станал мнителен към хората, с които работи. Съмнявал се в теч на информация, в подслушване и правене на тайни записи. Обвинявал в изнасяне на счетоводни документи, държал да му се докладва кой каква бумага иска и къде смята да я ползва.

Поведението му тровело атмосферата, а преподаватели, работили десетки години в университета – включително и с него, не можели да го познаят. Те се страхували, че ще се разболее от притеснения, повечето от които били неоснователни.

Анастас Герджиков си бил внушил, че новото правителство ще му търси сметка за разни дейности, които бил извършил не съвсем по правилата. Надявал се ромката да му направи енергийна защита, която да държи враговете му настрани. За да се презастрахова от неприятели и трудности, той ходел често да пали свещи и в храм-паметника „Александър Невски”.

Според мълвата Герджиков се бил отчуждил дори от хора от Факултета по класически и нови филологии, които издигнали кандидатурата му за президент и принципно винаги го подкрепяли.

9 Коментара
 1. Мариана Сумистката казва

  Уважаеми дами и господа! Тук присъстващи!!!! Има огромна ПРОПАСТ между СУТЕНьОРИ, насърчавани от фашисти и бивш секретар на МВР, който според комунистическите ХРОНИКИ е жервал живота си в борбата срещу МАФИЯТА. Целта на решаването на ребуса е ЛОГИКА„ ЛОГИКА и пак ЛОГИКА.

 2. Пешо казва

  А бе, някой каза, че Валя Ахчиева ОБИКАЛЯЛА около университета, да не би ПРИЧИНАТА за състоянието му, да е някъде там?! Въпреки всичко, желаем на „професора“ ЗДРАВЕ и КЪСМЕТ!!!

 3. Нели Колева казва

  Не знаех,че този ректор е с толкова крехка психика.Могъл е да вземе творчески отпуск и да възстанови психиката си.С тая особеност,че не се взема заплата,а това явно не му е изгодно.

 4. Бай Гошо казва

  Дали е бил на митинга пред следствието в защита на Тиквун , все пак се е облажил покрай ГРОБ

 5. Lucid & Ferrous казва

  Профът е в критическа. Индивидите с ромски гени влизат в климактериум между 36 – 43г., докато онези без – между 50 – 60г. Забележимите промени са малко по-късно.
  Климактериумът е за двата пола, менопаузата е само за жените, и се изразява в спад при производството на хормони, ензими и други вещества, участващи в метаболизма ни. При някои хора този спад може да бъде драстичен още в началото, при други е по-плавен. Индивиди без или с малък % ромско (или макаци) климактериумът обикновено е плавен, без топли и студени вълни.
  Профът вместо да си води врачки, най-добре е да се консултира с ендокринолог.

 6. Lucid & Ferrous казва

  Nota Bene: Сравнителните лабораторни стойности са снети още преди Втора световна от „здрави“ хора.
  Здрав е онзи човек, който при сканиране с медицинска термокамера излъчва само в честотите на зеленото. При сканиране с багети – не трябва багетите да се кръстосват никъде. Кръстосването на багетите означава температурна разлика и някакъв възпалителен процес. Бидейки в рамките на сравнителните лаб. стойности за левкоцити, мой колега почина, скоропостижно, от рак на лимфите.
  Така че, като си видите био-параметрите и те не са, да кажем някъде по средата, е време за аларма.

  Моите 50 стотинки.

 7. Джашуа Гаскон-Ботушефф казва

  Жалка ифунозория!
  И то за човек се мислело….
  Напълни се публичното пространство с таквиа гнусни плазмодии.

 8. Мариана Сумистката казва

  Както и с психопати и ПУБЛИЧНИ ДОМОВЕ. Няма превод на съответната дума!

 9. Cirov казва

  Действително Анастас Герджиков, кара критическата възраст! Иска да бъде с млади жени, за да се чувства млад! Без да се е развел, изостави жена си и кръстосва надлъж и нашир по света, ествено плащайки всичи той, с подчинената си Любовница Красимира Криворова, която за пари е готова на всичко!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.