СКАНДАЛ в Narod.bg: Прокурори тупат топката, за да извадят Бойко от килията (вижте кога изтича арестът на Борисов, Горанов и Арнаудова)

1 2 411

Прокуратурата умишлено протака работата по досъдебното производство срещу Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова с цел да ги извади от килията, в която тримата се озоваха благодарение на незнанието на Иван Гешев за операцията на МВР, призна читател на Narod.bg от Върховната прокуратура.

МВР изпрати документите по ареста на Бойко и компания в 10 часа тази сутрин. Впоследствие близо три часа държавното обвинение не можа да намери редови наблюдаващ прокурор, който да се запознае с доказателствата и по досъдебното производство срещу бившия премиер.

Прокурорското протакане има своя смисъл, защото говорим за часове преди арестуваните да излетят. Говорителят на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова обясни, че началните часове на задържане на тримата задържани са различни – Севделина Арнаудова е 2 ч. на 18 март, 23,13 ч. на 17 март за Владислав Горанов и 21,40 ч. на 17 март по отношение на Бойко Борисов.

Официалното съобщение от прокуратурата гласи: На 18.03.2022 г. в Софийска градска прокуратура постъпи по факс уведомление от разследващ полицай от Главна дирекция „Национална полиция“, че на 17.03.2022 г. е образувано досъдебно производство по реда на чл. 212, ал. 3 от НПК – с първо действие по разследването разпит на свидетел и последвали претърсвания и изземвания.

Досъдебното производство е образувано за престъпление по чл. 213а, ал. 3, т. 2 и т. 5 вр. ал. 1 от НК, извършено в периода от 2014 – декември 2019 г. СГП е уведомена и за задържане по реда на ЗМВР (за срок до 24 часа) на лицата Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова.

СХЕМАТА

Реклама

Държавното обвинение, очевидно по заповед отгоре, протака разследването по всеки възможен начин с единствената цел 24-часовата килия на Бойко да изтече и той да излезе от ареста без обвинение, не скри източник на Narod.bg от средите на прокуратурата.

След като най-сетне бяха излъчени двама наблюдаващи прокурори, които при запознаване с доказателствата да решат дали тримата гербаджии да останат в килиите за 72 часа, или да излетят на свобода, дойде следващата спънка.

Оказа се, че дознателите от Главна дирекция „Национална полиция“ повече от час търсили безуспешно въпросните прокурори – Мария Нейчева и неин колега, за да им предадат доказателствата, въз основа на които да се реши дали Бойко, Владислав Горанов и Шехерезада да останат под стража.

След час издирване дознателите открили Нейчева и колегата ѝ по телефона, но двамата подчинени на Гешев категорично отказали да се видят с полицаите, като поискали документите да бъдат входирани в Софийската градска прокуратура, те щели да си ги вземат оттам по служебен път.

Така хората на Гешев тупат топката, за да излязат накрая и да обвинят МВР, че не ги е запознало навреме с материалите по досъдебното производство, затова арестуваните за изнудване гербаджии начело с Бойко ще трябва да излязат на свобода.

Истината е съвсем друга – прокурорите се крият като мишки от полицаите, за да не си свършат работата в услуга на Гешев и неговия пазител Бойко Борисов, категоричен е източникът на Narod.bg от държавното обвинение.

1 Коментар
  1. Мариана Сумистката казва

    Чисто и просто ще изтече 24- часовият срок, когато ГНИДИТЕ вилнеят на свобода! Да разбираме ли, че партньорските служби на Кирил Петков са Васил Божков и други сутеньори е неуважен “ труд “ и неосъществени амбиции в кредитирането?

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.