Нов камък по Гешев: МВР поискало обвинения за Бойко, Горанов и Севда, кой отключи килията им?

3 6 030

Пореден камък по Иван Гешев и неговия прокурорски чадър над престъпленията на ГЕРБ – МВР е поискало Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова да бъдат обвинени.

Това означава, че мярката им за неотклонение е трябвало да бъде удължена на 72 часа. С любезното бездействие на прокуратурата, обаче, тримата гербопитеци преди минути излетяха от ареста.

От МВР официално съобщиха, че всички материали по образуваното досъдебно производство са предадени в деловодството на прокуратурата днес в 13:30 ч. след отказ на наблюдаващия прокурор да се докладват лично от разследващия полицай.

Реклама

В тях е направено искане за повдигане на обвинение на тримата задържани. В предадените на прокуратурата материали се съдържат и протоколите, в които са описани и веществените доказателства, приобщени към досъдебното производство, уточниха от МВР.

И добавят, че след няколко часа наблюдаващият прокурор е извикал разследващите полицаи, като те са стояли до 17:30 ч. в коридора на прокуратурата. Тогава е изискано от тях да донесат и самите веществени доказателства.

От МВР заявяват, че от веществените доказателства към момента не зависи произнасянето на прокуратурата относно повдигането на обвинения или удължаване на мярката за задържане.

От Вътрешното министерство увериха, че всички съотносими материали са били предадени своевременно.

3 Коментара
 1. българин казва

  Баце Сталин е казал че ако има човек има проблем ако няма такъв няма проблем!!!!

 2. Мариана Балъкчиева казва

  Заразни просълзяващи моменти в ТАТАРСКО- ЦИГАНСКАТА цижилизация……

 3. Здравко Митев казва

  Какви веществени доказателства ?
  Трябва да си голям наивник, че да ги
  търсиш / искаш/ чак сега / като ли, че нямаш/.
  Поредният спектакъл с познатите действащи
  и бездействащи лица. ЕС не можа, но BG
  ще мине на две скорости. НА СЛУКА .

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.