МВР официално: Прокурор отряза дознател по ареста на Бойко, разпитани са свидетели (ВИДЕО)

2 5 174

МВР излезе с официална информация, в която потвърди публикацията на Narod.bg, че наблюдаващият прокурор по досъдебното производство срещу Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова, протака разследването с отказа да се срещне с дознател, за да получи доказателствата, въз основа на които да се удължи арестът на тримата, или те да бъдат освободени.

В официално съобщение се казва още, че по казуса са разпитани свидетели, без да се споменават имена. Наш източник потвърди, че сред разпитаните е бившата шефка на бюджетната комисия Менда Стоянова, която е пропяла, за да спаси кожата.

Ето пълния текст на прессъобщението на МВР без никаква редакторска намеса:

Операцията на МВР е проведена с пълно уважение към закона и  лицата, спрямо които бяха предприети процесуално-следствени действия. В хода на полицейската акция са извършени претърсвания  и изземвания на три адреса. За срок до 24 часа в полицията са задържани три лица, които преди това са преминали през медицински преглед в Медицинския институт на МВР.

Реклама

При първоначално постъпилата информация е имало предположение, че част от действията биха могли да бъдат свързани с някои от 120-те случая, по които работи европейската прокуратура. След  извършване на процесуално-следствените действия и извършен анализ на събраните доказателства и документите е преценено, че материалите ще бъдат докладвани на Софийска градска прокуратура.

В днешния ден са разпитани и свидетели. В 10 часа тази сутрин  прокуратурата е уведомена с факс за образуваното по случая в МВР досъдебно производство. Два часа по-късно е определен наблюдаващ прокурор. Няколко часа по-късно наблюдаващият прокурор е отказал да се срещне с разследващия полицай, който да му докладва материалите от  досъдебното производство.

Дадени са указания те да бъдат входирани в деловодството на СГП. Към 16.00 часа наблюдаващият прокурор е поскал да се срещне с разследващите полицаи.

Полицейското задържане на трите лица ще бъде прекратено, ако прокуратурата не постанови прокурорско задържане за срок до 72 часа. При последващи указания на наблюдаващия прокурор същите ще бъдат изпълнени. Действията по разследването продължават под наблюдението на прокуратурата.

2 Коментара
  1. Мариана Сумистката казва

    ТЪЙ ….. Какво е „дознател“ само вие си знаете… Виж, свидетвлел е нещо друго. Разбрахме, че ролята на Петков е да дава пълна свобода на мракобесници като вас да си вилнеят на воля…. Що се отнася до свидетел от ПЪРВА РЪКА за МРАКОБЕСИЕТО, тук е и е жив и здрав..Дерзайте ….

  2. Орлин Симеонов казва

    Дайте името на този „прокурор“.След това ще го обгърне всенародната любов,ведно с мазния му милиционер.До тук.Стига.След това само .ой и арести.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.