Narod.bg предсказа: ГЕРБ и отцепници от „Промяната” готвят преврат на Румен Радев, пускат Кристалина за президент

12 3 115

Narod.bg пръв алармира – ГЕРБ и отцепници от „Продължаваме промяната” готвят преврат на президента Румен Радев. Целта е да поставят на поста вярната на Бойко Кристалина (Сталинка) Георгиева, която се замеси в лобистки скандал, отекнал по цял свят.

Възможно ли е Румен Радев да бъде свален от поста предсрочно и по този начин да се сбъдне мечтата на Бацетата и мафията ГЕРБ основният им политически съперник да бъде изхвърлен от политиката?

Според различни източници опозицията води масирани преговори с хора от управляващата коалиция за откриване на процедура по импийчмънт на държавния глава.

Не е тайна, че „Продължаваме промяната“ на няколко пъти влезе в остър конфликт с Радев. Президентът критикува премиера Кирил Петков за прибързаното уволнение на военния министър Стефан Янев, както и за бавната реакция при кризата с цената на тока за бизнеса.

Истинската причина за големия конфликт между кабинета и президента е позицията на Радев по отношение на НАТО и войната на Русия срещу Украйна.

В понеделник президентът и обяви, че е против чужди самолети да охраняват въздушното пространство на България. Това е в пълно противоречие с политиката на Петков, който иска повече ангажиране на военния блок на българска територия и защита от евентуална Руска заплаха.

Според източници дори вече има избран фаворит, който би могъл да смени Радев, ако се стигне до импийчмънт. Както първо Narod.bg писа, това е Кристалина Георгиева, която в момента е управляващ директор на Международния валутен фонд.

Реклама

Нейният мандат изтича през следващата година, но тя може да се оттегли по-рано от една от най-важните финансови институции в света. Нещо повече – хора от обкръжението на Баце потвират ръце, че Георгиева в момента готви своя екип, с който да влезе на „Дондуков“ 2, за което е провела срещи за съставяне на свой инициативен комитет.

Опозицията в лицето на ГЕРБ и ДПС е много отдавна са се позиционирали като върли противници на Радев, но сега моментът за атака срещу него е много подходящ, пресмятат политически експерти, пише и „Галерия”. Войната в Украйна, бежанската вълна от североизток и хипотетичната заплаха от Русия, налагат България да има власт, която е изцяло на страната на НАТО и Европа.

Радев и част от кабинета обаче показват колебание в това отношение и държат страната ни да се държи по-обрано и дори неутрална. Това не се харесва нито на премиера Петков, нито на ГЕРБ, нито на Запада. На неформални сбирки дори е обсъждан вариант за промяна на мнозинството в парламента без нови избори.

Действието на сегашната власт в много се различават от обещаното по време на предизборната кампания – заглъхнаха масираните проверки по министерство. Наложената като цел номер 1 ревизия на управлението на Борисов също доби някакви размити очертания и, освен кадровите рокади по ведомства, друга видима промяна към момента няма.

Освен може би процедурата по сваляне на главния прокурор Иван Гешев е задействана, но оптимизмът, че ще се свърши според плана, намалява с всеки изминал ден. Да не говорим за промените, свързани с корупционните практики. Изглежда на нито един случай от изнесените досега не предлага достатъчно доказателства, за да издържи в съда. Затова и вече не се чува нищо за свършеното и несвършеното от министрите в Правителството на Борисов.

Интересно каква ще е следващата рекламна кампания, защото идеята да се сглоби ново правителство в рамките на този кабинет, е напълно реалистична. Това е възможност, защото ГЕРБ-СДС имат 59 депутати, а продължаваме промяната 67. А общо са 126. За гласуването на нов кабинет са достатъчни 121 гласа.

Вероятно мълчаливата подкрепа на ДПС няма да бъде отказана, нито пък тази на отделни депутати от други парламентарни групи. В основата на вече видимата промяна на „Промяната“ еманципацията от Радев, който е опонент номер едно на Борисов.  Отдръпвайки се от него Кирил Петков, е свободен да се сдружи с ГЕРБ , а също така да отритне и БСП.

Вече видяхме как Петков процедира със Стефан Янев, като не се поколеба да скъса пъпната връв  с Президентството и може би не случайно, атаката на ГЕРБ се базира на евроатлантическа основа,  като винаги може да се извади тази карта. И срещу Янев като заплаха с бъдещата му партия при нови избори, и срещу БСП. Оставането на социалистите извън управлението може да разколебае допълнително доверието в лявата партия, а игнорирането на „Демократична България“ ще успокои ГЕРБ откъм ревизии, проверки и прочие.

12 Коментара
 1. Мариана казва

  Не мешайте ЛАЙНА СЪС ЗЛАТО„ боклуци !!!

 2. Мариана казва

  При всичките изцепки на Бойко, подготовката срещу евентуална руска заплаха към един никому ненужен, слаб, откачен и продажен противник, звучи повече от несериозно……

 3. Мариана казва

  Не виждам оставки на специалисти по КИБЕРСИГУРНОСТТА в ТАЗИ ДЪРЖАВА !!!

 4. ИСТИНАТА казва

  ПРОБЛЕМА на България е:НОЩНОТО ШКАФЧЕ, Мата Хари, гласът от ЗАПИСИТЕ, Барселона,………………………, МИЛИОНИТЕ, МИЛИАРДИТЕ ОТКРАДНАТИ от ОПГ „герб“!!! КЪДЕ са ПАРИТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ, „Другари-господа“? НАРОДЕ????

 5. майната казва

  Къде са Крадените пари ? У клептоманите разбира се ! Всички тези „политически“ ходове и шашми стават с Крадени пари! Защо така ? Защото няма свестен народ, който да търси отговорност ! За съдии и прокурори, изобщо не говорим ! Нефелни са !

 6. Петров казва

  Чиста проба платена партенка, целяща да подготви почвата за преврат и нов мандат на ГЕРБ.

 7. Со керез казва

  Тази дърта ЦИГАНСКА крава (вж. тирОИда) Сталинка президент?! МухаХАХ! Народ.бг, вие се оляхте.

 8. Со керез казва

  Не че Радев е кой знай каква стока, но на фона на Гоце Трипера, идиотът ПлевнЕв, дядо Желю и кандидат-президенти направо е лауреат. Аман-аман, чингине Булгаристан!

 9. Со керез казва

  ‘Къв свестен народ, бе майна.Популацията е с IQ на маймуни.

 10. Со керез казва

  Bulgarian Communists in the World Secret Elite – the Trilateral Commission Meeting, youtube

 11. Здравко Митев казва

  Ако обичате, сценаристите: Може ли да
  внимавате с избора на изпълнителя на гл. роля?
  Всеки иска: “ Дайте МИ опрна точка / с много
  „желязо“/ и АЗ ще повдигна /обърна/ Земята.
  Мечтии…, но истината е,че разликата между
  П^Резидент и резидент понякога клони към 0.

 12. […] Narod.bg предсказа: ГЕРБ и отцепници от „Промяната” готвя… […]

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.