Само в Narod.bg: Битка за власт в Нова телевизия! Пионката на Бойко Вяра Анкова е шефът в сянка

2 7 804

Сериозна битка за власт се оформя в Нова телевизия, съобщиха журналисти от медията пред репортер на Narod.bg. В момента телевизията е на автопилот, защото изпълнителен директор стана чужденецът Дирк Геркенс, който се вясва от дъжд на вятър.

Повечето хора от телевизията дори не са го виждали на живо.

От ситуацията се възползва Вечната Амбър на българските телевизии – Вяра Анкова. Старата хиена ръководи цялата политика на медията, прикрита зад шефа на новините Илия Дафов.

Неизвестният доскоро редактор, който не е забелязван в дамска компания, а основното му достойнство е близостта до пиарите на ГЕРБ Севдалина Арнаудова – Шехерезада и Никола Николов, се допитва за всяко свое решение до Анкова.

За нея не е тайна, че е пионка на Бойко Борисов още от времето, в което беше шеф на БНТ. Анкова дължи и първия, и втория си мандат в държавната телевизия именно на Борисов.

Реклама

След изтичането на мандата ѝ на „Сан Стефано“ тя изненадващо акостира в Нова. В тв средите се коментира, че тогавашният първи човек в Нова – Дидие Щосел, бил заплашен с прокурорска разправа, ако не осигури тлъст договор с висок пост на Анкова. Така през 2017 г. пионката на Бойко стана генерален директор „Информация“ и член на мениджърския съвет на „Нова тв“.

За да е сигурна работата, тя дори подписала предварителен контракт с частната телевизия. Затова и не е случайно, че Анкова оцелява при трети собственици на Нова телевизия – причината е в превития гръбнак в посока ГЕРБ.

„Верчето винаги е на линия, мъжът ѝ е пълен с компромати“, коментирали в ГЕРБ, визирайки кредитния милионер Томас Лафчис, който години наред се укриваше в Гърция.

Анкова обаче по традиция тъче на два стана. В момента прави очи и на „Продължаваме промяната“, които все пак са управляващи. Осигурила си е връзка с новата власт през бившия продуцент в телевизията и настоящ шеф на пресслужбата на МС Александра Тренкова.

Верчето ѝ обещала връщане в телевизията, ако нещата с „Продължаваме промяната“ се издънят. И въпреки новото позициониране, Анкова е вярна само на Борисов. Защото той има прекалено много информация, за която няма давност, обясниха източниците на Narod.bg.

За капак в медийната политика на Нова се бърка и пернишкия милионер Спас Русев, който също се опитва да пази сложен баланс между угодническата стойка към Бойко Борисов и опитите да стопли отношения с новата власт на „Продължаваме промяната“. Задкулисният кукловод държи сериозни позиции както в Нова, така и в конкурентите от bTV, за да прокарва опорките на ГЕРБ, категорични са източниците на Narod.bg

2 Коментара
  1. Со керез казва

    Тази не беше ли в Тристранката, с идиота Плевньо , Пешо Коня и др. другари? По тироида ще ги разпознаете.

  2. […] Само в Narod.bg: Битка за власт в Нова телевизия! Пионката н… […]

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.