Премиерът разкова Гешев: Главният прокурор е пазител на корумпираните!

2 3 813

„Когато гласуваш за промени в конституцията, които ще те вкарат в затвора – няма да го направиш. Наистина до голяма степен имаме превзети институции“, категоричен беше министър-председателят Кирил Петков по време на срещата си с бизнеса.

По думите му основната отговорност за ситуацията с корупцията у нас е на прокуратурата.

„Ако там успеем да вдигнем похлупака, другите неща ще се подредят. Хората са страхливи, но сега не ги е страх, защото си имат пазител, а той се казва Гешев“, категоричен беше премиерът.

„За техен проблем сме в ЕС, а друг проблем за тях е, че не са диференцирали толкова много. Национален или европейски бюджет – все бюджет за крадене.

Реклама

Трябва да намерим достатъчно случаи за злоупотреби с европейски бюджет, за да може Европейската прокуратура да ни бъде инструмент срещу този корумпиран кръг, в който всички знаем кой е част от него“, каза още Петков.

„Няма как след всичките тези години ние да кажем „прощаваме ви“, заяви той в контекста на евентуална смяна на коалицията с участие на ДПС и ГЕРБ в нея и категорично заяви, че това няма как да се случи.

„Аз няма да съм този премиер, който да подаде ръка на този, който е крал от България толкова години“, категоричен беше Кирил Петков.

„Аз вече го казах към ДПС. С приятели като тях врагове не ти трябват“, каза още той.

2 Коментара
 1. RQ-8 казва

  Началниците на ГЕШЕВ
  1.Делян Пеевски ковчежник на мафията ДПС/близък човек на Руснаците/
  2.Христо Ковачки -бизнесмен приближен на мафията ДПС/жената на ГЕШЕВ Детелина работи адвокатка за Ковачки/
  3.ПИБанк-гнилата ябълка във банковата с-ма
  4.Ваклин груп-част от строителната мафия в София
  5.ББ-Дебелия от Банкя

 2. Един от окрадените казва

  България е в задънена улица с този главен прокурор и с мрежата от герберски престъпници отчитащи се на Борисов. Дано да се намери изход чрез европейската прокуратура.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.