Само в Narod.bg: Червен олигарх започва масови съкращения, магистралната софра свърши

0 3 433

Съкращения на около 70 процента от персонала предвиждат в дружеството „Автомагистрали – Черно море“ в Шумен – магистралната софра на Бацетата приключи безславно и парите свършиха.

Причината е, че все още не са получили от държавата заработените средства за ремонта на участък от автомагистрала „Тракия“. Това съобщиха от шуменската пътносторителна фирма.

Собственик на дружеството с милиони от обществени поръчки покрай ГЕРБ е червеният олигарх Димо Христов Димов.

Общото задължение към момента за обекта от страна на „Автомагистрали“ ЕАД, чрез Агенция „Пътна инфраструктура“, към шуменската фирма е 27,6 млн. лева.

Реклама

Процедурата по масово съкращаване на персонал е предприета от днес. Предвижда се да бъдат освободени 530 работници – инженери, специалисти, машинисти, строителни работници.

„Въпреки положените усилия, фирмата не е в състояние да се справи с растящите цени и плащането на осигуровки и заплати. Към настоящия момент не са платени възнагражденията на персонала за декември и януари, като предстои плащането на заплати и за февруари.

Необходимата сума за заплатите за трите месеца е 4,5 млн. лева. Въпреки нашите призиви за полагане на усилия и спешно предприемане на реални действия за запазване на трайните ни работни места, досега нищо не е направено“, посочват от шуменската пътностроителна фирма.

Оттам допълват, че многократните опити за връзка с представители на държавата за изясняване на казуса са останали безуспешни.

Планирани са и протестни действия на работещите в „Автомагистрали – Черно море“ в София на 22 март. От фирмата декларират изрично, че синдикалните действия на работещите нямат политически характер, а се борят единствено за правото си на труд и заплащане.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.