ПАДЕНИЕ: Хипермаркети лъжат с промоциите на тоалетна хартия

3 9 106

Цените на санитарията постоянно вървят нагоре, като новите се утвърждават най-вече с фалшиви промоции, оплакват се купувачите. Така цифрите на етикетите на тоалетната хартия не се вдигат по класическия начин, а с измислени намаления, при които старата цена хитро скача нагоре. Така с няколко промоции редовната сума вече е различна – разбира се, по-висока.

„Големи тарикати са! За да не ни бодат очите с шокиращ скок на цените, просто си измислят някакви фалшиви промоции, за да заблудят наивниците, че всъщност увеличение няма”, ядосват се купувачи.

По този начин на няколко пъти вече скача цената на една от най-рекламираните тоалетни хартии „Емека” в известни хипермаркети. В момента класическата опаковка с 4 рула струва 3,15 лв., като цената се мени нонстоп през чести промоции.

Съвсем доскоро разфасовката струваше около 2,70, а сега се предлага за тази цифра само при намаление. Големите пакети с повече ролки пък вече гонят 12 лева. Така хартията „Зебра”, която беше уж по-скъпа, вече е по-икономичен вариант – 4 рула се продават за 2,80 лв.

Съвсем отскоро, една от предпочитаните и на добра цена марка „Фамилия”, вече се предлага за 3 лева. Неотдавна продуктът струваше малко над 2 лева, но след няколко промоции, и тук победи по-високата цифра. По-големите опаковки пък се предлагат за 5,29 лв.

При скорошна промоция на 3,90, пакетите се изкупуваха като топъл хляб, отбелязват любители на презапасяването. Сред по-евтините тоалетни хартии в момента може са „Грийн” и „Блу”, които се предлагат на нормална цена под 3 лева.

Още по-солени са цифрите при домакинската хартия – почти никъде вече няма да намерите ролка, особено по-едра, за под 3 лева. Всъщност толкова струва най-евтината.

Реклама

Доста скъпа е ролката „Премиум екстра”, която се продава за 5,30 лв., но за да се утвърди високата цена, се предлага на промоция за 4 лева. Кухненска ролка „Джъмбо лайт” пък се продава за 5,70 и колкото и да е плътен цилиндърът, цифрата е прекалена, възмущават се потребителите. 7 лева е опаковката „Зева” с 2 ролки.

За да свикнат купувачите с безумната цифра, продуктът се предлага известно време срещу 5,24. Мега ролката „Зебра” се предлага за 6,89 лв. 

На сравнително поносима цена може да купите ролките „Папайа”  – по 3,20 лв. редовна цена и за 2,80 на промоция. „Билла” пък привлича купувачи, като продава домакинската хартия нейно производство за 2,99.

Опаковка от най-простите бели салфетки в момента струва 1,60 лв. при стара цена около 1,20. Цветните пък вече не се намират за под 1,50-1,60, и то при положение, че са тънки и при най-малкото намокряне стават на каша. Поскъпнаха драстично и пакетите със сухи носни кърпички – опаковка от 10 бройки на „Зева делукс” се предлага за 3,79. 

По-некачествените, от по-лоша хартия масово се продават за около 2 лева опаковката, при положение че бяха малко над левче.

Цените на праха за пране също хвърчат нагоре. Средна разфасовка за 20 пранета от един от най-евтините родни марки „Савекс” вече върви към 8 лева, вместо доскорошните 6,50. Толкова струва и течният вариант в тубичка.

Кутия от марка „Ариел” пак за 20 пранета обаче надхвърля 14 лева. Една от най-добрите марки сред перилните препарати – „Персил” за 40 пранета, вече струва повече от 22 лева. Кутиите течен препарат с отделни дози се предлага за 21 лв. Тези с 13 дози се намират за 15 лева.

3 Коментара
  1. External казва

    Но пък имате КУРВИ бол ….

  2. External казва

    Анонимни ПАЦУЛИ!!!

  3. External казва

    Продажната Мата Хари на Луната ли живее? Нали е изтъргувала на някого похожденията си с цел изнудване и шантаж? Чий друг МАЛОУМЕН ПРЕЗИДЕНТ би активирал прокуратура, за да разследва нещо, което е ясно като бял ден? КОЙ откупи снимките от долната курва??? ИЛИ петминутен телефонен разговор лишава много гниди от ежедневната им порция „осведоменост“? За Бога, долна уродлива и низша нация! Кой би могъл да върви напред с такава уродливост?

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.