МАРОДЕРИ: $5 милиарда „свиха” колегите на Елеонора Митрофанова

16 4 003

5 млрд. долара за проруска агитация в Украйна са потънали без следа, а президентът Владимир Путин вече се е разпоредил на прокуратурата и следствието в Москва да изяснят корупционната схема в дипломатическите среди.

Парите са дадени за подривна дейност в Украйна и формирането на „петата колона” през 2014-2022 г.. Резултатът обаче е обратен на очакванията – вместо с цветя, руските танкове са посрещнати с яростен отпор.

За да се подготви обстановката в Украйна и да се промиват мозъците на местните, Кремъл сформира работна група. Задачата на високопоставените конспиратори е да изградят мрежи от проруски активисти, да организират кръгли маси, дискусии, семинари, да купят и контролират медии, да внедряват агенти, въобше да се подготви преход към проруско управление на бившата съветска република.

При това в петата колона на Русия е трябвало да се влеят представители на различни социални групи.

Участниците в работната група започват да пишат отчети, че работата е опечена. Самият Путин е бил убеден, че в Украйна е налице огромна маса от опозиционно настроени хора, които едва ли не чакат  да се появи руската армия, за да ги освободи от лапите на нацистите.

При нахлуването на агресора обаче става ясно, че 5-те млрд. долара са изхарчени, но местните са враждебно настроени към „освободителите”.

Затова в Кремъл, както са установили от украинските спецслужби, вече е готов списък на лицата, които са изхарчили парите. В този списък са все опитни конспиратори, повечето с дълги кариери на ченгета под дипломатическо прикритие.

Начело на този списък е бившият президентски съветник Владислав Сурков, за когото казват, че още от 2013 г. е фокусиран основно върху Донбас и Украйна, борбата със Запада и „оранжевата заплаха”, която той издига в култ веднага след първия Майдан през 2004 г.

Руски журналисти описват Сурков не просто като чиновник, а  като „политически куратор. Сочат го като автор или поне съавтор на идеите за „суверенната демокрация”, за Новоросия и присъединяването към нея на част от Югоизточна Украйна.

Посочват го като идеолога, на когото хрумва тези идеи, при това намерил подходящи хора и убедили Путин, че местното население ще прегърне идеята за връщане към Москва, както и анексирането на Крим.

Друг в позорния списък на лицата, които сега ще дават обяснение за 5-те млрд. долара, е ген. Владимир Чернов. Той е шеф на Управлението за културни и обществени връзки със съседните страни. Заедно с него в списъка е и заместникът му Игор Маслов.

Въпросното управление е създадено през 2005 г., след победата на „оранжевите” в Украйна. Целта на ведомството е борба с цветните и кадифените революции в бившите съветски републики.

В управлението работят предимно кадри от спецслужбите, които са постоянно в командировки в чужбина, правят семинари, водят делегации, контролират медии, ръководят агенти за влияние, пишат доклади и имат колосален бюджет от милиарди рубли. А в резултат от дейността им – Русия има все по-малко приятели по света.

Владимир Чернов става шеф на управлението през 2012 г. Заместникът му Игор Маслов пък преди това ръководи отдела за Молдова и Приднестровието.

Самият ген. Владимир Чернов е засечен, че често почива в  швейцарския зимен курорт Лангер Цуг. Докато отдъхва в Алпите, генералът наема ски-инструктор, а вечер го забелязали в местните ресторанти като ценител на свинските джолани, които обилно поливал със скъпи вина.

Вероятно на тези вечери е обмислял нови планове за борба срещу влиянието на Запада върху страните от бившия СССР, пишат руски медии.

В списъка на тези, които са изхарчили 5 млрд. долара, е и  началникът на 5-та Служба (за оперативна информация и международни отношения) на Федералната служба за безопасност (ФСБ) генерал Сергей Беседа.

За него е известно, че по време на Майдана в Киев лично пристига в града, уж за да провери нивото на защита на руското посолство, но истинската му задача е да принуди Янукович да разпръсне протестите със сила, което обаче не се случва.

Реклама

През 2014 г., след началото на войната в Югоизточна Украйна, ген. Беседа е поставен в списъка на санкционираните от САЩ и ЕС, заради ролята си в окупацията на Донбас и анексирането на Крим. Няколко години той е замесен в опита за преврат в Грузия.

Освен това Сергей Беседа е „осветен” и покрай разследването на чеченските братя Царнаеви, заподозрени в организиране на терористични атаки по време на Бостънския маратон през 2013 г.

Докато ген. Беседа крои планове за преврати и атентати по света, синът му попада в медиите. Оказва се, че 24-годишният студент е собственик на огромни и много скъпи имоти край Москва, а също и на солидни офшорни компании.

В списъка на служителите, усвоили 5 млрд. долара, е и Евгений Примаков, шеф на Федералната агенция, която отговаря за „сънародниците, живеещи в чужбина, и международното хуманитарно сътрудничество”. Веднага да припомним, че предишният шеф на тази Агенция е Елеонора Митрофанова.

След като тя е изпратена за посланик в България, ведомството е поето от внука на покойния министър-председател на Русия и шеф на руското разузнаване Евгений Примаков. Примаков-младши преди това се подвизава като журналист и депутат. Агенцията на Митрофанова и Примаков има за задача да гради руския имидж по света и е главен проводник на кремълската „мека сила“. Как се прави, това можем да си дадем сметка, като наблюдаваме изявите на Митрофанова.

Руските медии пишат, че Агенцията има огромен бюджет, пазен в най-строга тайна, а това, което прави по света, са някакви мероприятия, образец на кич и евтина самодейност. Самият Примаков, иронично определя работата на Агенцията като „дипломация на балалайката”. В Киев, например, Руският дом е затворен преди повече от година.

Украинските власти стигат до тази крайна стъпка като формалния повод е честване на Тарас Шевченко, на което той е представен като руско-украински поет. Според Киев това е „информационна провокация”. Истинската причина обаче е, че в Руския дом в украинската столица „под маската на културно и научно сътрудничество се занимават с разпространение на руски наративи и пропаганда по света”.

В списъка на лицата, които сега ще дават обяснение за изхарчените 5 млрд. долара, са включени и още двама вече бивши високопоставени служители Михаил Бабич и Яна Лантратова. За тях специално е създадена нова структура в Министерството на икономическото развитие и търговията.

Този отдел е трябвало да се занимава с гражданското общество и  проектите, свързани с правата на човека! Вероятно някакъв икономически шпионаж и шантаж, скрити зад гръмко и модерно име.

Бабич, който е бивш посланик в Минск, е трябвало да контролира руската „мека сила” в икономиката. Не е ясно дали е постигнал някакви успехи в това, но пък е известно, че веднага изтегля при себе си своята близка приятелка – младата блондинка Яна Лантратова.

Двамата уж са се занимавали с хуманитарни проекти, неясно какви, като руските медии акцентират, че младата Яна предпочитала да лети по служебни дела с частни самолети, вместо да се смесва с простолюдието в „Аерофлот”. 

Към групата, която сега ще дава обяснения за похарчените 5 млрд. долара, е прибавен и министър на външните работи на Абхазия Инал Ардзинба. Той започва работа още на 23 години под крилото на ястреба и спец по конспирациите Владислав Сурков. През 2014 г. Инал Ардзинба е поканен да се присъедини към екипа на Сурков, който по онова време вече напредва в украинската тематика.

Явно амбициозният младеж отговаря на високите очаквания на шефа си, понеже след събитията в Донбас е официално обвинен в провокации и сепаратизъм от властите в Киев. След това е прибран при патриарх Кирил, известен като Владимир Гундяев, одиозна фигура от КГБ. При него младият Инал е председател на Съвета по въпросите на младежта.

Малко след това е издигнат на висок пост в непризната република – родната му Абхазия в северозападната част на Грузия.

Тези хора успешно са си разпределили 5 млрд. долара, като в същото време са давали оптимистични отчети за свършеното от тях в Украйна. Разбира се, това е било просто дезинформация, която според чуждите медии „подхлъзнала” Путин и въз основа на нея той решил да вкара войски в страната.

Всичко това обаче показва, че войната в Украйна е планирана от дълго време, а сега в Кремъл усилено се търсят виновни за провала. Така или иначе и окупацията, и престъпления, извършени от руски войски, които обаче са действали по заповед на Владимир Путин.

Предварителните планове са били да се създаде някаква „Федерална република Украйна”, някаква нова „народна република”, която да включва Ивано-Франковска, Закарпатска, Лвовска, Тернополска и Черновицка области.

Колосалните средства, изхарчени за проруска пропаганда показват, че Путин много е разчитал на агенти и подривна дейност в Украйна, както впрочем и на други места по света.

Освен тези 5 млрд. долара, е похарчен и още милиард долара. С тях  е трябвало да се гради имидж на готвения за украински президент Виктор Медведчук. Както е известно Медведчук е въведен в християнството в храм в Санкт Петербург, а негов кръстник е самият Владимир Путин.

16 Коментара
 1. !!! казва

  Там, ако има нещо вярно от цялото това писание, в което силно се съмнявам, сигурно ще има осъдени, но какво става при нас с кюлчетата, чекмеджетата, кражбите, махането на Гешев, има ли някой, който поне да е подведен под отговорност за плачевното състояние на държавицата ни?

 2. ???? казва

  Търся източника на статията,името на автора,но……….няма.Защо ли ?

 3. External казва

  Пътят към затвора и делото за насилие, преследване , организирано поругаване и дискриминация , и най- вече за издевателстване, ви е сигурно, ФАШУГИ!

 4. External казва

  А да имате връзка с “ КАПИТАЛ“?? Много отявлено наподобявате стила на писане– шизофренията има неясни разклонения и винаги рецидивира!

 5. Lucid & Ferrous казва

  Е, чак пък 4млрд, хе-хе! Западът, и техните полезни идиоти, имат практиката да обвиняват другите в собствените си перверзии.
  Путин щял да използва химично оръжие в Украйна… А за биолабораториите на Пентагона при укитата ни дума. И в Казахстан, Азербейджан, Грузия… За Африка да не говорим – там негрята ги ползват за лабораторни мишки … А Южна Америка… майни-майни.

 6. Здравко Митев казва

  На чужди пари – сметка лесно се прави.
  А нашите сметки – “ кучета ги яли „.
  Мисля си, че някъде, тайно е решено :
  “ ПИТО – ПЛАТЕНО “ 0 : 0, т.е. Zero.

 7. Градинаров казва

  БСП под ръководството на другарката Нинова , щели да правят съвещание на което може би щели да отправят приятелска забележка на Руските колеги , че се говорело за някакво нападение срещу гейовете и наркоманите ,милитаристите на Украйна. , ако е вярно.

 8. Като си говорим за 5 милиарда щатски долара... казва

  Нека да споменем и онзи ултра-мръсник и предател с белега на плешивата си чутура повече известен като Михаил Горбачов.
  Тази мръсна гад и ренегат предаде не само своята родина СССР, но и цялото прогресивно човечество.
  За „услугата“ англо-американците му платиха 5 милиарда щатски долара – 2 милиарда на джоб лично за гадината Горбачов, а останалите 3 милиарда бяха дадени пак Горбачов, но вече за създаването на проамериканска „пета колона“ и американски агенти на влияние.
  Сумата беше солидарно платена от Маргарет Тачър и тогавашния американски президент Роналд Рейгън.
  Целта беше срутването на социализма и унищожението на СССР.
  Днешните събития в Украйна са пряк резултат от предателската дейност на Горбачов.
  Един вид бомба със закъснител, която беше заложена още през 1989г. и чакаше своето време, за да избухне в наши дни след период от повече от 30 години.

 9. ГЕРБ=Крило на Руската Мафия казва

  По интересно е КОИ са РУСКИТЕ агенти във България внедрени на високи постове
  На първо место това е КГБейски резидент Валентин Златев завършил през 80-те в МГУ МОСКВА един от основните и главни СПОНСОРИ на ПП ГЕРБ
  Руски кгб агент активно работещ за руските газови интереси в огромен ущърб на БГ ХАЗНА кражби и огромни далвери за милиарди не внесени в бг бюджет
  Почетния консул на Россия за Пловдив червения бизнесмен свинар Георги Гергов
  Пещерните АЛКОхолни босове от Винпром Пещера спонсори и съдружници на мафиота ББ.Същите алко босове редовно се срещат с РУСКАТА агентура във България разбира се по времето на ГЕРБ
  Герб кмета на Бургас учил в МГУ Москва заедно с кгбееца Златев и шефа на ЛУКойл Алекперов/2ен руско-азерски кгб агент/,За гербаджийския кмет има информация че съшо е работи за руски служби и за 15 год си кметско управление е посетил 5 ПЪТИ Россия гр.ЯРОСЛАВЬ където е получавал инструкции и наставления от началниците си руснаци.Същия е замесен в пране на РУСКИ капитали ПАРИ в имоти в Приморско курорт южно от Бургас през фирма “БИЛДНИКС“ в която съдружници са кгбейците Александер Викторович ВОЛКОДАЕВ и Евгенийй Борисавич ФИЛИПОВ
  ПРИМОРСКО се оказва нещо като щаб квартира където се събира руската агентура .Града и имотите в района са изцяло под КОНТРАЛО на кгбеецаЗЛАТЕВ,Иван Саздов-бизнес партнер на БОКО Мафиота,Александър Чаушев-човека на когото се води къщата на БОКО във БАРСЕЛОНА,Чаушев е ботевградски ром бивш шрф Нефтохим Бургас
  Сивия кардинал на ГЕРБ ЦВ.ЦВь-6апартаментчиков в комбина с ДПС Рамадан Аталай поизпрал стотина милиона руски пари на банка “Тройка Диалог-Россия“ дъщерна на СБЕРБАНК 2-та по големина руска държавна банка .Парите били изпрани в ИМОТИ в кв.Саравово,Бургас,Равда,Несебър,Лозенец с помоща на областния на Бургас Валчан Чолака адвокат прикрит зад маската на десен СДСар
  Р.Аталай,Ахмед Доган,Делян Пеевски ,Данчо Ментета-обвързани кат свински черва саферата КТБ и ВТБ -Външно Търговска Банка Россия и за тях вече всички знаят че ОТДАВНА служат на Москва и нейните имперски интереси
  Зам,председателката на ПП ГЕРБ -бившата детска учителница по РУСКИ ЯЗЬК Фандъкова и руския гражданин кмет Варна -Иванушка ПОРТНИХ /на руски Шивачев/ смятайте че снасят на Москалите

 10. Бюро ''Veritas '' казва

  Някои може ли да изчисли колко МИЛИАРДА е откраднала Русия от България и колко милиарда е наляла за трайно политическо,ИКОНОМИЧЕСКО и социално влияние
  КОЛКО ДЕНГИ/ПАРИ/ струват 334.000 броя имоти ,къщи,апартаменти,апарт хотели,к-си, МОЛове,собственост на РУСКИ ГРАЖДАНИ на БГ ТЕРИТОРИЯ и разбира се главно на БГ ЧЕРНОМОРИЕТО по груби сметки над 4 МИЛИАРДА $ само МОЛБългария на кгб Алекперов струва 100 милиона$
  НАЙ-едрия собственик на БГ ЗЕМЯ е РУСКИЯ фонд“РОМФАРМА“ с 1,5 МИЛИОНА ДЕКАРА земи в Северна България оперираш с ФСБ/ГРУ Московски капитали ако грубо сметнем по 500 лв за 1 декар значи ФСБ/ГРУ фонда “РОМФАРМА“ е похарчил 750 милиона близо 1МИЛИРД лева за покупка и БЕЗкръвна АНЕКСАЦИЯ на България
  30.000 акра около КАМЧИЯ купени от бившия кмет на МОСКВА Лужков и жена му Е.Батурина НАЙ-богата бизнес дама на Россия
  Имайки предвид че проруската агентура ГЕРБ/ДПС е крадяла и ощетявала м-у 600-800 МИЛИОНА ЛЕВА годишно само от контрабанда на руски горива и схеми с НЕплащане на ДДСизмами в комбина с руснаците от ЛУКойл през нефто база Росенец-Догансарайово за 12 год ГЕРБ управление х 800 милиона=9,6 МИЛИАРДА ЗАГУБИ за БГ ХАЗНА и Държава

 11. Бюро ''Veritas '' казва

  Някои може ли да изчисли колко МИЛИАРДА е откраднала Русия от България и колко милиарда е наляла за трайно политическо,ИКОНОМИЧЕСКО и социално влияние
  КОЛКО ДЕНГИ/ПАРИ/ струват 334.000 броя имоти ,къщи,апартаменти,апарт хотели,к-си, МОЛове,собственост на РУСКИ ГРАЖДАНИ на БГ ТЕРИТОРИЯ и разбира се главно на БГ ЧЕРНОМОРИЕТО по груби сметки над 4 МИЛИАРДА $ само МОЛБългария на кгб Алекперов струва 100 милиона$
  НАЙ-едрия собственик на БГ ЗЕМЯ е РУСКИЯ фонд“РОМФАРМА“ с 1,5 МИЛИОНА ДЕКАРА земи в Северна България оперираш с ФСБ/ГРУ Московски капитали ако грубо сметнем по 500 лв за 1 декар значи ФСБ/ГРУ фонда “РОМФАРМА“ е похарчил 750 милиона близо 1МИЛИРД лева за покупка и БЕЗкръвна АНЕКСАЦИЯ на България
  30.000 акра около КАМЧИЯ купени от бившия кмет на МОСКВА Лужков и жена му Е.Батурина НАЙ-богата бизнес дама на Россия
  Имайки предвид че проруската агентура ГЕРБ/ДПС е крадяла и ощетявала м-у 600-800 МИЛИОНА ЛЕВА годишно само от контрабанда на руски горива и схеми с НЕплащане на ДДСизмами в комбина с руснаците от ЛУКойл през нефто база Росенец-Догансарайово за 12 год ГЕРБ управление х 800 милиона=9,6 МИЛИАРДА ЗАГУБИ за БГ ХАЗНА и Държава

 12. квартал Рубльовка казва

  Някои може ли да изчисли колко МИЛИАРДА е откраднала Русия от България и колко милиарда е наляла за трайно политическо,ИКОНОМИЧЕСКО и социално влияние
  КОЛКО ДЕНГИ/ПАРИ/ струват 334.000 броя имоти ,къщи,апартаменти,апарт хотели,к-си, МОЛове,собственост на РУСКИ ГРАЖДАНИ на БГ ТЕРИТОРИЯ и разбира се главно на БГ ЧЕРНОМОРИЕТО по груби сметки над 4 МИЛИАРДА $ само МОЛБългария на кгб Алекперов струва 100 милиона$
  НАЙ-едрия собственик на БГ ЗЕМЯ е РУСКИЯ фонд“РОМФАРМА“ с 1,5 МИЛИОНА ДЕКАРА земи в Северна България оперираш с ФСБ/ГРУ Московски капитали ако грубо сметнем по 500 лв за 1 декар значи ФСБ/ГРУ фонда “РОМФАРМА“ е похарчил 750 милиона близо 1МИЛИРД лева за покупка и БЕЗкръвна АНЕКСАЦИЯ на България
  30.000 акра около КАМЧИЯ купени от бившия кмет на МОСКВА Лужков и жена му Е.Батурина НАЙ-богата бизнес дама на Россия
  Имайки предвид че проруската агентура ГЕРБ/ДПС е крадяла и ощетявала м-у 600-800 МИЛИОНА ЛЕВА годишно само от контрабанда на руски горива и схеми с НЕплащане на ДДСизмами в комбина с руснаците от ЛУКойл през нефто база Росенец-Догансарайово за 12 год ГЕРБ управление х 800 милиона=9,6 МИЛИАРДА ЗАГУБИ за БГ ХАЗНА и Държава

 13. Со керез казва

  Бюро Веритас, а знаеш ле, че 97% от вас сте цигански ашлами? По тироида се разбира.Твърде много за една малка територийка!
  Циганите не могат да имат държава – на кого ще я продадат, все е тая стига да си натъпчат хемероидните задници.

 14. Циганска мафия казва

  Изгледай това видео, Веритас – Zelensky, Hunter Biden — and Their Sugar Daddy, Kolomoisky
  Patreon
  Украйна също е продадена.

 15. Со керез казва

  Герб НЕ Е партия – ние партии нямаме, а икономически групировки и прегрупировки. Последна грижа им е България и популацията ѝ.

 16. Шокарно казва

  А знаеш ли че РУСКИНИТЕ арийки най обичат да разтварят краката на цигани грузинци и брадясали арменци щот славяните сте “чиста раса“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.