Алина Кабаева – „тайната жена“ на Путин

1 5 488

Най-одумваната персона в личен план извън Владимир Путин и Володимир Зеленски покрай войната на Русия с Украйна e  тайнствената изгора и майка на децата на повелителя на Кремъл – гимнастичката, бивш депутат и шампионка Алина Кабаева.

Според слуховете от последните дни, 38-годишната хубавица е скрита заедно с наследниците си в Швейцария на сигурно място заради нажежения конфликт между Русия и цивилизования свят.

Преди да завърти главата на руския държавен глава и да му народи домочадие, малката Алина е завъртяла от ужас и отвращение главите на треньорите си по художествена гимнастика. Защото… била дебеланка!

Амбициозните родители на Алина – майка й Любов и баща й Марат като бивши спортисти имали щенията и малката им дъщеричка да тръгне по стъпките им. Първоначално я записали на фигурно пързаляне и дори футбол, но впоследствие майката на звездната рускиня решава Алина да се втурне в най-изваяния спорт на планетата.

На първия „оглед” обаче семейството е потресено – треньорите смятат, че Алина е твърде дебела, за да има шанс в красивия спорт. Заради вманиачаването на майката, момичето, което ще се превърне след години във „втората дама на Русия”, стига чак до експерти в Москва.

„Алина беше прекалено дебела за гимнастичка! На това момиченце казах, че ще му изстискам мазнинките със собствените си ръце, ако само не отслабне”, припомня си Ирина Винер, гуру на съветската художествена гимнастика.

Алина я среща и работи с нея в тренировъчен център в руската столица. С гърди, бедра и апетитни извивки въпреки 11-те си години, Алина е всичко друго, но не и подходяща за гимнастик. Затова и жестоката Ирина Винер решава да подложи хубавицата на зверска диета, започнала само с вода в първите три дни от престоя на бъдещата любовница на Путин в центъра.

„Плачех, умолявах да ми дадат храна, дори трошица! А мисълта за палачинките на баба ми ме подлудяваше! За ден от десет часа тренировки ми даваха храна само сутрин – лъжичка сушени кайсии, ядки и стафиди. Само това. Фигурата ми ту се наливаше, ту се изпиваше…

Даваха ми и по лъжичка черен хайвер, но крайно рядко. А основното ми хранене извън това беше просо и зелен чай с никаква мазнина. Тъжно беше, че не ми даваха нищо друго”, разказва след време шампионката.

Зверският режим, тренировките, липсата на храна и усилената работа дават своя резултат – дебелото момиче се превръща в грацията на Москва, става шампион и да, хваща окото на не кой да е, а на властелина Владимир Путин. И до днес обаче хубавицата продължава да отрича да има нещо интимно с руския президент, а първото си дете от него, както твърдят клюкарски медии, обявява за дете на сестра си Лисан.

Слуховете за повече от приятелство с Путин Алина и самият руски държавник отричат категорично, но е потвърдено, че са в близки отношения – платонични, то се знае. Въпреки вече изваяното тяло, Алина не се показва в нищо повече от бански.

„Аз съм от Ташкент, други колежки могат да правят каквото си искат, но аз – да, имам хубави снимки, но дрехите си никога не свалям”, разказва още шампионката, визирайки руски грации, съблекли се за „Плейбой”. Успехите й в спорта я правят шампион още през далечната 1999 г. Славата и медалите следват, а оттам и интересът на медиите и спортните ловци на глави. Алина печели злато след злато, става и заслужил спортист на Русия. Успехите й на Олимпийски игри са зашеметяващи. Но гимнастичката решава да си даде почивка…

След като се оттегля през 2004 г. с шест световни първенства и един златен олимпийски медал, безспорната кралица на художествената гимнастика прави своето международно завръщане, като печели злато на Световната купа в Португалия през април.

Тя не спира да бъде преследвана от руските папараци, любовният й живот е източник на безкрайни спекулации и дори имаше хит песен за нея – „Алина” – от руската поп група „Синдикат”. „Да бъдеш звезда в гимнастиката не е само умение, показва и какъв си като личност. Погледни ме. Не искам да бъда груб, но всеки иска да бъде като Алина Кабаева”, отсича високомерната хубавица. И вероятно е така.

Година след олимпийските игри през 2004 г., където нежното и вталено момиче печели в Атина, Кабаева се хвърля в политиката. Или ако се вярва на злите езици, хвърля я лично новият й покровител Владимир Путин. Кабаева става член на партията му „Единна Русия”, а през 2007 г. вече е и депутат в руската Дума.

През това време медиите не спират да ровят за имането й – Кабаева се превръща в №8 на най-влиятелните жени на Русия, освен това притежава парцели, 3 гигантски апартамента в Москва, коли и 11,5 милиона добара в банковата сметка. През 2014 г. се оказва, че доходът от заплата на Кабаева е на стойност неописуемите 10 милиона долара годишно!

Реклама

Първото дете, с което Кабаева дарява Владимир Путин, е момче. Раждането му е представено като радост за „леля Алина” – гимнастичката твърди, че момченцето е син на сестра й Лисан. Говори се обаче, че Путин е признал детето, а кръстник му е не кой да е, а Дмитрий Медведев. И Путин, и Кабаева яростно отричат.

„Имам си личен живот и ви приканвам да го уважавате”, лаконичен е руският властелин пред медиите, когато се опитват да го попитат за връзката му с грацията. Междувременно сам признава, че е разведен със съпругата си Людмила, която започва живота си наново с друг мъж

По непотвърдени слухове обаче момченцето е едва първото от общо четири деца, които Алина ражда на 69-годишния днес Путин през годините. Момиченца-близначки и двама сина са наследниците на господаря на Кремъл от грацията, докато от бившата си съпруга Людмила има две дъщери – Екатерина и Мария, далеч по-големи от доведените си братчета и сестричета.

Според западни медии близначките на Путин са от фамилното наследство на гимнастичката.

Всъщност Алина и сестра й Лисан трябвало да имат още едно сестриче – близначка на Лисан. Когато Алина е невръстно хлапе, майка й Любов забременява с близначките, но уви, малко след раждането, едното момиченце умира. Лисан оцелява.

Травмираната по-малка сестра на Кабаева също е насърчена от родителите си да преглътне фамилната загуба със спорт – записана е на фехтовка. Детето обаче е отвратено от прекомерните изисквания и успява да се пребори да не се занимава повече с тренировки.

Днес Лисан е в хотелиерския бизнес. За загубата на сестричката си Алина говори рядко, малко са интервютата с нея от прохождането в кариерата й, в които младото момиче признава за травмата. Навикът й да не разпространява нищо от личния си живот я преследва цял живот. Заради Владимир Путин.

Нищо от интимния й живот не е на показ – нито децата й, нито връзката й с руския властелин, нито дори тайната им сватба, за която се говори, че вдигнали в руски православен храм. Путин се развежда официално с Людмила през 2013 г., но така и не признава в обществото връзката си с Кабаева или децата им.

Със законните си дъщери обаче президентът се отнася почти аналогично – Мария и Катя са държани също в сянка от медиите, както и доведените им братчета и сестричета. „Ако разкрия повече, веднага медиите ще ги идентифицират и няма да ги оставят на спокойствие”, лаконичен е за информацията за законните си наследнички Путин.

Маша и Катя са родени съответно в Санкт Петербург и Дрезден, като вече са омъжени и имат дори деца. „Внуците и дъщерите ми живеят съвсем нормален живот”, отсича Путин, разкривайки единствено, че „една от дъщерите ми е ваксинирана с руски препарат срещу коронавирус”. Дали обаче става въпрос за вече порасналите Катя и Маша, или за някоя от близначките от Алина? Кремъл традиционно мълчи.

И докато според руския президент порасналите му дъщери „живеят обикновен живот”, то днес Алина Кабаева и децата й живеят напълно различно – семейството на Путин е добре скрито в шато в Швейцария, разкриват западни медии, а тъй като момиченцата са родени в Лугано, те имат и швейцарски паспорти.

Сагата около наследниците на руския властелин от Кабаева е умишлено подклаждана от руските служби. Гимнастичката ту е описвана от „източници” като родила първия син на Путин още преди близо 10 години, ту изведнъж синовете й са раждани през 2019 г. отново в Швейцария като сестрите си. „Двамата имат множество деца”, твърди западната преса, но на този етап сигурната информация е, че наследниците на Путин от Кабаева са четирима.

Малко преди да изчезне от общественото пространство преди броени дни, Алина разкрива възмущението си от отрязването на Русия от спортния живот в света. „Вярвам, че никога не е имало по-срамна страница в историята на световния спорт.

Ръководствата на много международни спортни организации отдавна се занимават с напълно неспортсменски дела под различен претекст. Сега вече не е скрито. Тяхната „загриженост“ за света е толкова лицемерна, колкото и борбата за чист спорт“, споделя Кабаева.

Огромен брой спортни организации решиха да забранят на състезатели от Русия и Беларус да участват в международни състезания заради конфликта с Украйна. „Те не се притесняваха и не премахнаха от турнирите нито една страна, участвала в унищожаването на стотици хиляди цивилни в Югославия, Ирак, Либия, Сирия.

Но спортните служители бяха много ядосани, когато Русия реши да защити Донбас и Луганск от нацистите”, нагло отсича метресата на Путин. Според нея „лицемерието на висшите спортни служители с дълга история”, но шампионката се надява, че „всички ще преживеем тези несправедливи забрани”.

Най-гъвкавата жена в Русия, както я наричат медиите, не коментира санкциите на другите страни спрямо Кремъл, но отново според източници, Кабаева и децата й не е ясно дали ще бъдат въобще ощетени от тях.

1 Коментар
  1. Со керез казва

    Хе-хе, това го знаят всички, но става въпрос за Путин 1.
    Лукашенко също има извънбрачен син от личната си лекарка, момчето е много красиво. От жена си има двама сина.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.