ЕВРОДЕПУТАТ: Третата световна война вече започна

6 2 906

Дотук с илюзиите – Третата световна война вече започна.

„За нас, българите, чувството за суверенитет и здрав разум са силата, която може да ни спре да влезем през вратата към Трета световна война.

Опасявам се обаче, че вратата към такава война не е просто открехната, а това е първият епизод от събития, които някой ден историците ще нарекат Трета световна война“, заяви пред БНТ евродепутатът от БСП Иво Христов.

Той коментира, че събитията ескалират, икономическата война вече е глобална.

Христов изрази опасения, че сегашното правителство е възможно да няма достатъчен усет за суверенитет.

Реклама

„Виждаме трагедията на украинските бежанци, които пристигат у нас. Ние не желаем тази съдба. Трябва да окажем максимално хуманитарно съдействие на тези бедстващи хора и да имаме здрав разум да избегнем въвличането на България в тази война“, отбеляза той.

Иво Христов посочи, че войната в Украйна е подготвяна целенасочено и Русия не е единственият виновник. Международният правов ред рухва окончателно с тази война.

„Тази война е първият трагичен епизод, но той може да прерасне в множество такива. Знаете, че Съединените щати се опасяват от това, че Китай може да пожелае да присъедини Тайван към своята територия. Байдън направи едно озадачаващо изказване, че Третата световна война няма да започне от Украйна.

В този смисъл ни, българите, трябва да сме много бдителни към собствената си съдба.

Ние нямаме териториални претенции към никого от съседите си, но сме една институционално и икономически слаба държава, която се намира на кръстопътя на ветровете и трябва да се обединим около идеята за суверенитет и да пазим територията и хората си“, подчерта той.

6 Коментара
 1. Lucid & Ferrous казва

  Ивчо, третата световна война отда-а-авна започна, още с проекта за Новия Световен Ред, при който в света няма да има държави, нации и етноси и ще се управлява от световните, преди всичко западни, елитни юдейски кланове – Ротшилд, Рокфелер, Кун, Лоеб … вие си ги пребройте.
  Световните ресурси ще се експлоатират от транс-националните компании, те ще казват на оФчото стадо какво да яде, пие и колко да живее.
  ЗАЩОТО. Световните ресурси не са безкрайни – свършват торовете, а съвременното земеделие не може без тях. Петрола на Саудите също свършва – Кашоги го убиха защото раздуха истината. След 2025 слънцето минава в активен период: предвид отслабналото магнитно поле се очакват събития много по-мащабни от случая Карингтън. А между 2030-2040 Слънцето минава в микро-нова – явлението е циклично, на всеки 12хил.г. и неотменимо! Банкови сметки, имения, частни самолети, яхти – всичко това няма да струва НИЩО.
  За да може една държава да бъде сравнително независима, тя трябва да е в състояние да осигурява основните си ресурси поне 80%.
  Ако зависеше от мен – никакъв износ на зърнени продукти (китайците складират от 2-3г пшеница, ечемик, соя, ориз), торове, дървесина и дърва за огрев… и всичко друго, свързано с оцеляването. И пълен неутралитет при каквито и да са чужди военни конфликти.

 2. Lucid & Ferrous казва

  И моля, правителството, озаптете спекулантите!

 3. Adam казва

  Този човек е страшен глупак! Били сме слаби и затова трябвало да си пазим суверенитета. Суверенитет има когато си силен, а ние сме силни защото сме НАТО.

 4. Здравко Митев казва

  На ВОЙНА – като на ВОЙНА, аналогично 1: 1
  и на ЛОВ – като на ЛОВ, ИСТИНАТА Я НЯМА!
  Един казва :Дайте Ми място / У^края/, където
  да застана и ще преместа Земята.
  Друг допълва: Дайте МИ опрна точка/ с много
  желязо/ и Аз ще повдигна / обърна/ Земята.
  Трети: АЗ вече съм там, на МЯСТОТО.
  ЕДНИ И СЪЩИ ХИЛЯДОЛЕТНИ ЖЕЛАНИЯ.
  ТИЯ ТРИМАТА, ако не свършат заедно нещо
  полезно за техните Земляни, то те, както и
  останалите Земляни са свърщени. УСПЕХ.

 5. Lucid & Ferrous казва

  Знаещ ли колко го е еня НАТО за българите? Колкото мен ме е еня за либидото на дъждовните червеи. За запада, и изтока, ние сме полезните идиоти.

 6. Мариана казва

  Трагично е състоянието на неразумно предателско племе, което е готово да влезе в ежедневна война със собствените си интереси; чиито идеи са или чужди и усвоени чрез алчни домогвания, или са собствените идеи за безпогрешност и тленна самонадеяност. Племе, чийто държавен ресурс са домогванията на курви и отрепки. Опетнена е националността на тези, знаещи само полуистини, готови да заложат на карта бъдещето на невинни и нищо неподозиращи слабаци.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.