НАПРЕЖЕНИЕ: НСО мести Кирил Петков в „Бояна”

2 2 901

Националната служба за охрана (НСО) настоява министър-председателят Кирил Петков да се премести да живее в правителствената резиденция в „Бояна“, Причината е повишеният риск за сигурността на премиера по време на войната в Украйна.

Когато стана ясно, че поема поста, лидерът на „Продължаваме промяната“ заяви, че ще остане да живее в дома си в центъра на София с канадската си съпруга Линда и трите им дъщери. „Смятам да ходя пеша и да говоря с хората по пътя“, афишира тогава Петков.

Днес обаче пред жилищната кооперация на централната столична улица „Шишман“ има денонощна охрана, а гардове на НСО следват премиера неотлъчно.

До неотдавна отказът на Петков не беше толкова голям проблем. Сега обаче от съображения за сигурност от НСО не желаят да поемат дори минимален риск, в случай че внезапно премиерът се окаже пряко застрашен от военната ситуация, пише в. „Филтър“.

Реклама

НСО има и други проблеми с охраната на Кирил Петков, свързани с недоволството от политиката спрямо Русия. След скандалното честване на 3-ти март на Шипка, когато премиерът беше замерян със снежни топки, транспортният министър Николай Събев призова началника на службата да подаде оставка.

„Случилото се на Шипка беше абсолютно недопустимо, това беше пробив в сигурността, който касае не само НСО     а и областната дирекция на МВР и ДАНС“, заяви и министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер. Премиерът пък припомни, че НСО е под ръковидството на президента Румен Радев, и го призова да направи анализ на работата на службите за охрана.

„ Няма пробив в сигурността. Има пробив в здравия разум. Не е работа на НСО, не е работа на ДАНС, не е работа на МВР да рият сняг пред премиера. Тяхната работа е да го предупредят за възможни провокации и да гарантират неговата сигурност“, коментира Радев, демонстрирайки за пореден път, че отношенията между „Дондуков“ 1 и „Дондуков“ 2 корозират.

От самата НСО заявиха, че категорично се противопоставят „на всички опити да бъде обвързвана с партийни интереси, намерения и действия“.

2 Коментара
  1. Пламен казва

    Копейкин и Гунчева-Рубльова застрашават ли с „военна ситуация“ премиера?

  2. Тиква Банкянкска казва

    НСО кога ще каже коя е Мата Хари на Тиквата ?

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.