СКАНДАЛ в Narod.bg: Пионката на ГЕРБ Бетина Жотева почва работа при Гешев, става ухо на Бойко?

4 6 502

Скандално назначение се готви в Главна прокуратура, твърдят източници на Narod.bg от Съдебната палата. Бетина Жотева, която в момента е шефка на СЕМ, се стяга за медиен съветник на главния прокурор Иван Гешев, чийто стол започва все по-сериозно да се клати.

Жотева само чакала да й свърши мандатът като медийна надзорничка, за да поеме новия сладък пост.

Позицията в прокуратурата вероятно ѝ е уредена от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който иска да има свои уши и очи в държавното обвинение, за да е наясно как се развиват делата му около кюлчета в чекмеджето, къщата в Барселона и другите далавери за милиарди по време на 12-годишния грабеж при ГЕРБ.

Жотева беше монтирана в СЕМ лично от Борисов, въпреки че номинацията направи неговият верен паж и по стечение на обстоятелствата президент на България Росен Плевнелиев, категоричен е източникът на Narod.bg.

Преди всяко важно решение на медийния регулатор тя звъняла на Бойко, за да получи инструкции. Така в БНТ беше инсталиран и Емил Кошлуков. След разговор с тогавашния премиер Бетина дала сигнал на мнозинството кой е правилният кандидат.

Реклама

В Съдебната палата вече са настръхнали от предстоящото назначение, защото Жотева е известна с интригантския си нрав, хамелеонски способности и любов към чашката.

По-паметливи припомнят и как тя първо протестираше срещу Делян Пеевски, а след това странно замлъкна по темата и дори стана председател на СЕМ, говори се, с негова благословия.

Жотева, бивша Чампоева, ще се сложи и на новата власт, припомнят запознати с бурната й кариера, която мина и през партията на Жорж Ганчев.

Журналистическата гилдия също няма да е доволна от новия пост на застаряващата дама, защото още помни скандала ѝ с Къдринка Къдринова – уважаван журналист, която бе заплашена с „размазване”.

По закон председателят на Съвета за електронни медии представлява съвета, подписва актовете му, взети в изпълнение на Закона за радиото и телевизията, контролира изпълнението им, издава наказателни постановления за нарушения на разпоредбите, осъществява връзките институцията с държавните органи, доставчиците на медийни услуги и с международните организации, свързани с медиите.

Мандатът на членовете на СЕМ е шест години. Трима от тях избират от Народното събрание, а двама се назначават от президента. Съставът на медийния регулатор се обновява през две години от квотата на парламента и през три години от тази на държавния глава.

4 Коментара
 1. вениамин казва

  баси колко е грозна тази ….що не се обеси ,да се отърве та и нас от себе си

 2. Со керез казва

  Грозна или хубава – все е тая. По-лошото е че има дисфункция на паратироида, а това, освен другите неща, означава психически проблеми.

 3. Сашо казва

  Как и го набутах

 4. Педофрастерът казва

  Навремето беше добра слива с изключително сочни гърди!Наричаха я Гърдежарката и тя яко пласираше минджата си!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.