ПРИСЪДА в Narod.bg: Шефът на РЗОК-Добрич Добромир Филипов участвал в грабеж! С трима приятели надрусали мъж с диазепам, били го с кокосов орех и му точили картата (ДОКУМЕНТИ)

2 6 233

Шокираща новина от Добрич – новият временен шеф на Регионалната здравноосигурителна каса (РЗОК) д-р Добромир Филипов в миналото участвал в грабеж, за което има и присъда!

Източник на Narod.bg предостави документите от делото, от което научаваме зловещи детайли от престъплението, за което е осъден маститият началник, който на 3 март стана на 40 години.

Всичко започва на 10 август 2006, когато Филипов е на 24 години. На този ден в съучастие с Персиян Илиев Маринов, Стефка Димитрова Павлова и Северина Стойчева Стоева отнели ключовете на лек автомобил „Форд” от собственика им Георги Иванов Златарев с идеята да открадната колата.

Фрапиращото е, че за целта четиримата, начело с новия шеф на РЗОК-Добрич, го надрусали по припадък с диазепам, който набутали в чашата му с уиски.

След това жертвата била вързана – ръцете с шнур от разклонител, а краката – с колан. При перодичните пробуждания на Георги Златарев Стефка Павлова го удряла по главата с…кокосов орех.

След като 50 минути тършували за пари и ценности, четиримата напуснали дома и оставили Георги Златарев в безпомощно състояние.

Реклама

Бандитите минали покрай банкомат и чрез дебитната карта на Златарев изтеглили 300 лева от сметката му. На другия ден Стефка Павлова дала 180 от тях на Добромир Филипов, а останалите си поделила с Персиян Маринов.

За престъплението съдът постановява присъда от 2 години затвор условно с три години изпитателен срок за новия шеф на РЗОК-Добрич.

Съучастниците на д-р Добромир Филипов също са осъдени, сред тях има и непълнолетни.

Престъпният доктор, станал шеф на РЗОК-Добрич, е от Варна. Учил е в Медицинския университет в морската столица и в Университет „Овидиус“ в Констанца. Идва от Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич, където е бил специализант по ендокринология.

Според информатора на Narod.bg осъжданият за грабеж директор явно си е „оплел кошницата”, както той сам се хвалел. По негови думи със сигурност щял спечели поста и ще остане директор на РЗОК-Добрич, защото провежданият конкурс бил фиктивен.

Сега остава да видим дали правителството на Кирил Петков ще допусне осъждан за грабеж престъпник ще стане шеф на Здравната каса в Добрич, за да разпределя парите са лечение по „правилен“ начин….

2 Коментара
  1. Г. Праматаров казва

    Не познавам осъдените младежи, но познавам „потърпевшият“ Георги. 2004 или 2005 изнасили съседско моммиче, тогава на 16 – 17 години.

  2. Ivan казва

    Човек който е осъждан за тежко криминално престъпление не трябва и да помирисва държавата работа, а какво остава да го слагат ДИРЕКТОР!!! Събудете се по горните етажи!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.