ТРАГЕДИЯ по време на война: Държавният резерв е празен! Ето как фирми около ГЕРБ го източиха – кабинетът да сезира Лаура Кьовеши!

4 11 705

Държавният резерв дрънка на кухо в пика на международната криза покрай войната на Русия срещу Украйна, разкри ексклузивно източник на Narod.bg от средите на управляващите.

Според данните продукти, които правителствата на ГЕРБ през последните години са декларирали като налични в складовете, са само на книга – реално основни храни от потребителската кошница като сирене, кашкавал и зърно в Държавния резерв просто липсват.

Задължително е кабинетът на Кирил Петков да се обърне за помощ директно към европейския прокурор №1 Лаура Кьовеши, да са се проведе сериозно разследване кои фирми стоят зад липсите на хранителни продукти, които може да се окажат животоспасяващи в близко време.

Информаторът на Narod.bg обясни и каква е схемата, по която резервът е източен по времето на ГЕРБ:

Държавата наема частни складове, на които плаща наем, в които се съхраняват основни хранителни продукти като военновременни запаси. Според правилата веднъж в годината държавата дава заявки на фирми-производители на жито, мляко, кашкавал, сирене, разчетено количество от техните продукти да отиде в Държавния резерв.

Реално, обаче, по времето на ГЕРБ платените с държавни пари храни не са влизали в складовете, а съществуват там само по документи.

Реклама

Причините за тази повече от нагла далавера са две – първо, никой от факторите в държавата – министри и премиер, не е очаквал, че ГЕРБ може да бъде съборена от властта, че да се стигне до разследване на наличностите в Държавния резерв.

Второ, гербаджиите не са подозирали, че България може да попадне във вихъра на международно военно положение, при което да се наложи вадене на храна от Държавния резерв.

Схемата на мафията ГЕРБ е следната:

Близък до властта производител на сирене, кашкавал и мляко се допитва до земеделския министър дали има предпоставки за пипане на резерва, като война, например. Отговорът, естествено, е че не, няма изгледи за такова чрезвичайно събитие.

Тогава бизнесменът от обръча на ГЕРБ директно предлага да продаде на свободния пазар количеството, което вече му е платено и което би трябва да отиде в Държавния резерв. Така за една и съща стока човекът на Бацетата получава двойно заплащане, а военновременните припаси на България остават празни.

Резултатът от грабежа е печален – реално количествата в Държавния резерв през последните години от управлението на Бойко Борисов са били обновявани само на книга. Фирмите, вкарани в далаверата, уж са внасяли платените от държавата храни, но реално са я продавали на свободния пазар, затова и сега резервът е празен, което може да се тълкува като държавна измяна, категоричен е източникът на Narod.bg.

4 Коментара
 1. Lucid & Ferrous казва

  Ами държавна измяна си е, консултирайте се китайците какво се прави в случая.
  Военно или невоенно положение, до 2025г се очаква нещо като явлението Карингтън, но в по-графична експресия защото магнитното поле е отслабнало, много, и продължава в същата посока, а между 2030- 2035 Слънцето минава в състояние на микро-нова.
  Това китайците го знаят и от две години се зареждат с основни храни.

 2. майната казва

  Ако това е установено, на целият кабинет Борисов, трябва спешно да му строят затвор ! В БГто няма смъртно наказание ! Държавна измяна, по хиляди начини ! Защо нищо не се случва ??? Ще си направят парламент в панделата !

 3. Гилотин Бесиков казва

  A зашо ние, потърпевшите, да им стрим и затвор по евро-нормите!? Пък и да ги храним, обличаме и топлим в него, докато ние мръзнем гладни и одрипавели?! Доживотна трудова каторга с пълна конфискация до 9-та степн на родство на ВСЧИКИ движими, недвижими и финасови активи за ВСИЧКИ участвали във властта и висшата администрация от 1944 до днес!

 4. Lucid & Ferrous казва

  Подкрепям! Всички продажници на България в трудовите лагери!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.