ИЗТОЧНИК на Narod.bg: Свързана ли е Москва с махането на Стефан Янев от министерския пост? (ШПИОНСКА ВЕРСИЯ)

0 3 809

Каква е истинската причина премиерът Кирил Петков да поиска оставката на министърът на отбраната Стефан Янев? Според източник на Narod.bg зад решешението стои връзката на бившия служебен премиер с обвинения в шпионаж в полза на Русия генерал Валентин Цанков.

Двамата са близки, веднага след назначаването си Янев предложил за свой съветник именно генерал Валентин Цанков, твърди информаторът на Narod.bg.

На 18 декември 2021 г. Стефан Янев предлага Валентин Цанков за свой съветник. Това назначение е било спряно заради взаимоотношенията му с някои служби. Скоро името на Цанков беше замесено и в скандал за шпионажа в полза на Русия. Държавните тайни били предавана на съветник в руското посолство.

Реклама

Подозренията, че Цанков изнася важни за страната и нашите партньори в алианса данни в полза на Москва, е истинската причина, поради която неговото назначение е спряно. Това хвърля огромна „сянка“ върху Стефан Янев, който е предложил за свой доверен съветник човек, който вероятно е извършил национално предателство.

В момента се установява до каква степен Стефан Янев е съпричастен с тези действия. О.р. генерал Валентин Цанков Цанков е бил назначен за военен аташе в посолството на България във Вашингтон през есента на 2010 година. Той е заемал поста по-малко от година – до февруари 2011-а, когато е бил отзован, след като Комисията по досиетата разкрива, че той е принадлежал към РУ-ГЩ.

След като всички тези факти от комунистическото минало на Цанков стават известни, неговият пост заема не кой да е друг, а самият Стефан Янев, който заминава за Вашингтон и става военен аташе.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.