Грабежът АМ „Хемус”: Боби Пачката излезе от килията, готов е да пропее за схемите на ГЕРБ

1 3 007

Съдът постанови мярка домашен арест за Борислав Колев – Боби Пачката, обвиняемия за пране на пари, които източени от АМ „Хемус“. Мярката може да се обжалва в тридневен срок

Според адвоката на Борислав Колев той вероятно не е знаел, че парите, които клиентът му е теглил, са били предназначени за строежа на 5 ЛОТ от АМ Хемус, защото фирмите, от които са теглени, са участвали в строеж и ремонт и на други републикански пътища.

Защитата поиска по-лека мярка, а като причина посочи „промени в дисциплината и обучението на децата на Борислав Колев, за които е доказано, че са започнали след ареста на баща им“.

Прокуратурата, заяви, че „най-вероятно в схемата участват повече от 2-3 лица“, но това не означава, че Борислав Колев не е извършил престъпление.

Реклама

„Категорично заявявам, че аз съм единственият, който иска да излезе всичко наяве. Аз съм тук, за да помогна. Не да преча на делото. В медиите излязоха имената на двама души от ключово значение, едва-два часа след като дадох показанията си“, каза Борислав Колев.

Той допълни, че ако почувства „сигурност и закрила“ ще съдейства „максимално“ за разкриване цялата схема на ГЕРБ. Съдът счете, че има достатъчно доказателства, които да показват, че Колев е свързан с поне едно от дружествата, участвали в престъпната схема.

Съдията на делото заяви, че има и достатъчно факти, които доказват, че е извършвано „плащане на ръка за строителни дейности“. Разследването продължава.

1 Коментар
  1. мъдев казва

    гъби,кръвно, инсулт,катастрофа,падане в банята – избора е негов

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.