КПКОНПИ тресна любимец на Корнелия

0 5 323

Скандалният БСП-активист Румен Павлов – Пантерата ще трябва да плати 5000 лв. глоба заради установен от КПКОНПИ конфликт на интереси като кмет на Стражица. Повод е имотна афера, от които пряко се облагодетелстват роднините на соченият за любимец на Корнелия Нинова фамозен социалист.

Врътката, реализирана от Пантерата, е колкото проста, толкова и нагла. Целта е семейството му да се сдобие с апетитни имоти в Стражица за жълти стотинки. За да не бие на очи далаверата, кмета привлича като мюре свои познат, а за отплата го назначава за шофьор в общината.

Така през 2016 г. пионката на Пантерата успява да купи на безценица нароченият парцел в центъра на градчето, а подпис под договора слага лично кмета. Имотът очевидно не е особено нужен на шофьора и той набързо го препродава на съпругата на Пантерата.

Схемата се повтаря и през 2019 г. когато шофьорът се сдобива и с още един терен, граничещ с хотела, притежаван от градоначалника.

Далаверата не остава в тайна за политическите опоненти на Румен Пантерата и те подават сигнал до антикорупционната комисия. Така през 2019 г. агенти на КПКОНПИ нахлуват в кметството и изземват купища документи.

Започва и разследване на специализираната прокуратура за далавери с общински средства. До момента не е известно какъв е резултата от делото.

За сметка на това Румен Пантерата са наложени още две глоби от КПКОНПИ. Едната санкция е за 60 000 лв. заради разписани от него десетки разрешения за различни дейности и отдаване под наем на земеделска земя в полза на брат му. Третият казус е свързан с вдигнатият от Пантерата хотел „Ралица”.

След като става кмет, той го прехвърля на брат си. Както е ясно, в град като Стражица няма наплив от клиенти за хотела. За това кмета се погрижва да повиши оборота с общински пари. Проверка на антикорупционната комисия установява, че от общинският бюджет са платени 53 350 лв. за  обеди, вечери, коктейли и нощувки в хотел „Ралица”.

Реклама

Това докарва на социалистът трета глоба от 15 хил. лв.

Криминално-семейните драми на Пантерата не впечатляват партийната лидерка Корнелия Нинова. През 2019 г. тя успява да наложи кандидатурата му отново за кмет на Стражица.

Благодарение на Нинова Павлов миналата година успя да се промъкне и в търновската листа за парламентарните избори през юли. След огромно количество преференции от ромските махали се сбъдва мечтата на Пантерата да стане депутат. Заради избора той дори подава оставка като кмет на Стражица.

За беля мандата на парламента се оказва кратък и Павлов увисва като безработен. Опитът му да се кандидатира отново за кмет на предсрочните избори през октомври миналата година са неуспешни.

Провалът не се отразява на партийната му кариера, твърдят социалисти от търновско.

Славата му като любимец на ромските избиратели е оценена подобаващо от лидера на БСП Корнелия Нинова. Уменията си за работа с тях Пантерата наследява от членството в ДПС, припомнят запознати. През 2014 г. Павлов попада в листите на движението за парламентарните избори, но след неуспехът му да стане депутат се ориентира към БСП.

В момента Румен Пантерата е сочен за неформален наместник на Корнелия Нинова във великотърновска област. Твърди се, че той лично подбира правилните кадри за държавни постове и ги предава в партийната централа на „Позитано” 20.

Според социалисти Павлов съвсем скоро също ще стане и официално носител на промяната. В момента му се търси достойна позиция в управлението, а слуховете го свързват с поста на зам.-министър на земеделието.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.