ВЪСТАНИЕ? Русофилите у нас имат 3 бойни отряда

4 6 648

Нелегални бойни отряди тихомълком са създали български русофили. В тях, наред с романтици, вярващи наивно в несломимото величие на Русия, има и отявлени главорези с пребогато криминално минало.

След руската инвазия в Украйна тайните клетки рязко са се активирали и съвсем скоро може да влязат в действие, твърдят запознати. Стига да получат заповед от московският център.

Отделно от тях у нас са пристигнали и нелегални групи от руското военно разузнаване ГРУ, за чиито задачи можем само да се досещаме. Горчивият опит от Украйна сочи, че подобни диверсанти са отговорни за десетки взривове на цивилни сгради с цел създаване на хаос в тила на врага.

До въоръжено въстание обявено от родните русофили едва ли ще се стигне, но опити за саботажи във военни заводи или други обекти от критичната инфраструктура далеч не са изключени, твърдят източници от службите. Може да се очакват и атаки срещу антируски политици и дори членове на правителството.

Целта е при нужда страната ни да бъде дестабилизирана, а руската пропаганда да получи пореден повод за да тръби как България е техният троянски кон в НАТО и ЕС. Подобни „новини” за бунт срещу „гнилия” Запад на братушките скоро може да са повече от необходими за руските власти на фона на очертаващият се провал с „освобождението” на Украйна.

За възможността подобна мрачна прогноза да се случи намекна и лидера на русофилската партия „Възраждане“ Костадин Костадинов.

„Гледам новините и виждам, че психодесни същества демонстративно се упражнявали да цапат с боя паметника на съветската армия в София. Май и у нас ще се наложи да проведем денацификация“, написа във Фейсбук Костадинов. В друг коментар депутата, известен с прозвището си Копейник, допълва, че комунистическият концлагер „Белене” е по средата на Дунав и чака. И много скоро ще дочака гости”.

Въпреки заканите на Костадинов, самият той няма да участва в готвените провокации, твърдят запознати. На „Възраждане“ е отредена ролята на политическо представителство на руската кауза у нас, а евентуалните саботажни действия ще се вършат от други независими от тях структури.

По информация от спецслужбите, родните русофили разполагат с три самостоятелни паравоенни групи, чиито щабове са в Пловдив, Варна и София. Тяхното сформиране започва преди повече от 10 години и внимателно се следи от контраразузнаването. Уви, реакция до момента няма. То и самите спецслужби са пълни с отявлени фенове и дори агенти на Русия, припомнят експерти по национална сигурност.

Сред първите организатори на нелегалните ядки е бившият военен Дончо Русев, подвизаващ се в интернет с помпозният псевдоним полк. Валтер Калашников. Всъщност Русев никога не е помирисвал офицерски пагони, а до уволнението си от армията заради непригодност е старшина.

Още преди десетилетие менте полковника Русев започва да набира чрез интернет форуми младежи, симпатизиращи на Русия. След дълги разговори и обстойно проучване, одобрените са канени на срещи във Варна, разказват присъствали. На тях бившият старшина подробно им обяснява как Русия планува в подходящият момент да вдигне революция у нас. Целта е напускане на ЕС и НАТО, след което да се присъединим към Евразийският икономически съюз заедно с Русия, Казахстан, Беларус, Армения.

Калашников предупреждава своите последователи, че подобна стъпка няма да е лесна заради западните агенти в България. Това по думите му щяло да наложи военни действия, спомнят си присъствали на срещите.

По техни думи Русев се е хвалил с официални документи, които доказвали, че има подкрепа на руските власти. Младежите от срещите, за които е преценено, че имат потенциал и мотивация, в последствие са приканвани да се присъединят към основаното от бившият старшина паравоенното формирование „Български войнски съюз Васил Левски” и подчиненото му „Българско народно опълчение-БНО Шипка”.

В своя интернет сайт двете организации открито се хвалят, че са създали собствено опълчение, организирано в „отделения, взводове, роти и батальони”, който редовно провеждат тайни учения. Преди време русофилите дори обявиха намерението си да освободят със сила от затвора босът на бандата за поръчкови убийства „Килърите” Петър Стоянов – Пешо Сумиста. Според тях Сумиста със своя опит е подходящ за ролята на Апостол в готвеното всенародно въстание.

Реклама

Хората на Валтер Калашников излязоха на светло през 2016 г., покрай кризата с нахлуващите емигранти от Сирия. След невъзможността на гранична полиция да се справи с наплива, по границата наред с Динко Вълев се появиха различни граждански патрули. Сред тях и хората на самозвания полковник. За дейността на създадената от Калашников милиция се разбра от документален филм германската телевизия ZDF.

Журналистите успяват да убедят „ловците” на емигранти да ги вземат по време на акция. Пред камерата маскираните младежи разказват, че групата им получава безплатно обучение и екипировка от руснаци.

Двама от инструкторите, представили се като Георги и Саша, признават, че са бивши служители на руските специални части, дошли доброволно да помагат на своите братя. Във филма си немските журналисти цитираха доклади на западни разузнавания, че част от инструкторите на родните „ловци на емигранти” са действащи служители на руското военно разузнаване.

Колкото и помпозно да звучат заявките на т.нар. опълченци от БНО „Шипка”, според експерти по сигурността те далеч не са чак толкова страшни. Още повече, че не правят и опити да скрият своята дейност. Твърди се, че съществуват далеч по-законспирирани русофилски бойни отряди, които представляват реална опасност. В тях са попаднали само единици от хлапаците, набрани от самопровъзгласилият се за полк. Валтер Калашников бивш старшина.

Нелегалните диверсионни клетки са попълнени предимно с хора от криминалният контингент, разказват запознати. Част от тях вече имат сериозен опит като доброволци на страната на сепаратистите в Донбас във войната срещу украинските власти.

Става дума за десетки наемници, които участват в реални сражения. Заради бруталните им прояви нашите главорези си спечелват уважение на „колегите” и дори се сдобиват с военни отличия. Сред наградените е и Георги Близнаков, бивши гард на наркобоса Ивайло Борисов – Ториното.

Близнаков преди време бе обявен за международно издирване от украинските власти по обвинение в убийства и мъчения на мирни граждани. Близнаков бе заподозрян и като съпричастен са отвличането срещу откуп на сина на автомобилния търговец Антон Златков преди 4 години.

Твърди се, че повечето от бойците са започнали да се завръщат в България след нова година, начело с мистериозният си водач с прякор Кабул. Целта им далеч не е просто почивка. Засечени са множество срещи между наемниците и хора, за които се твърди, че са част от тукашните нелегални русофилски бойни структури.

Сред сочените за ятаци е и близкият съратник на покойният депутат от „Атака” Павел Чернев  Живко Иванов, твърдят запознати. Самият той преди време същи се похвали, че е воювал в Донбас. След дълъг престой в испанските килии по обвинения в трафик на дрога, Иванов отново се е завърнал в родния Пловдив и тренира младежи на бойни спортове.

От снимки във Фейсбук става ясно, че Живко Иванов подържа дружески контакти врачанските наркобосове авторитети Николай Георгиев – Ники Цигането и Анри Ковачев, които също са известни с проруските си залитания. На прелюбопитното фото присъства и друг, крайно интересен тип.

До родните русофили с крими биографии гордо се пъчи и сръбският главорез Братислав Живкович. По признания на Живкович той в миналото се е бил в Босна и Херцеговина с военнопрестъпникът Желко Ражнатович-Аркан. Ръководената от Аркан „Сръбска доброволческа гвардия” официално е обвинена от международния трибунал в Хага в извършане на етническо прочистване.

След Босна Живкович воюва и в Косово, за да стигне и до Донбас, където командва четнически отряд от чужди доброволци. В последствие сърбинът минава на тихия фронт. Преди 5 години Братислав Живкович официално бе обявен за руски шпионин от властите в Румъния. Повод е опита му да се сдобие със секретни документи за военни бази в Югоизточна Румъния и вербува агенти.

След изгонването му от северната ни съседка, Живкович дълго време живее в България. От снимки във Фейсбук става ясно, че има срещи с многобройни русофилски организации и политически партии.

Сърбинът участва в организираната от „Атака”, руското консулство във Варна и рокерския клуб „Нощни вълци” дискусия под мотото „България и Русия – заедно завинаги!”. Твърди се, че докато е у нас, сръбският главорез подпомага военното обучение на тукашните русофилски отряди. В момента Братислав Живкович снове предимно между Донбас и Москва, за да координира бойните операции срещу „украинските нацисти”. През последните месеци е засичан да посещава поне веднъж и България. 

4 Коментара
 1. Со керез казва

  Аман от дебили!

 2. QZP казва

  И какво чакат да не арестуват Копейкин и онзи фашист с очилата и с вид на педофил от същата партия?

 3. ИСТИНАТА казва

  Само ПИТАМЕ тези групи/ако въобще съществуват/, какво мислят за:НОЩНОТО ШКАФЧЕ, Мата Хари, гласът от ЗАПИСИТЕ, Барселона,……………………., за МИЛИОНИТЕ, МИЛИАРДИТЕ ОТКРАДНАТИ от ОПГ „герб“ +“дпс“ +“бсп“?!

 4. Джо Байдън казва

  Сега Путин преговаря с извънземните да го направят пазител ва Галактиката, но преди това се е заканил да открадне закуската на Бай Даньо. Нека не забравяме, че анимационният сериал „Маша и Мечока“ е тайното оръжие на Путин да влияе на малките деца в САЩ, и ги вербува, като агенти на Мечока. Съюза на морските и океански хищници е заявил подкрепа за Мечока на Путин да хапят всеки американски гъз влезнал да плува в блата и реки!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.