Премиерът потвърди новина на Narod.bg: ГЕРБ всява паника с цените на горивата!

1 1 910

Кирил Петков потвърди новина на Narod.bg! Министър-председателят директно обвини ГЕРБ за паниката с горивата, огромните опашки пред бензиностанции в навечерието на 3-ти март и скока на цените на бензина на места до над 3 лв. за литър.

„Горива има предостатъчно в цялата система. Вносът се случва нормално, танкерите идват в базите. Единствената причина за паниката в сряда са снимки на опашки пред няколко малки бензиностанции, които са разпратени през социалните мрежи под политическа или хибридна атака“, заяви Петков на брифинг в МС.

Той посочи, че автори на тези снимки и разпространението им е младежката организация на ГЕРБ.

„Те използват страха на хората от войната и създадоха паника за няколко часа, накараха хората да пълнят резервоари, без да има никаква причина за това“, каза Петков и призова хората да не се поддават на подобни провокации.

„Оттук нататък усетим ли подобна хибридна атака,  политическо разклащане на системата, опит да се правят политически дивиденти на гърба на хората, ще имаме моментален координиран отговор“, заяви още премиерът.

Реклама

Младежката организация на ГЕРБ отрече обвиненията на премиера Кирил Петков, че тя стои зад паниката, свързана с опашките за горива.

„Премиерът на Република България Кирил Петков си позволи дълбоко неверни твърдения по отношения на младежката организация на политическа партия ГЕРБ, свързани със създалата се кризисна ситуация с горивата и инфлацията в страната.

Ако не друго, днес Кирил Петков за пореден път показа няколко неща – некомпетентността на своето разпадащо се управление, неговата слабост да приема силни и принципни решения в полза на българските граждани и обхваналата го параноя, която е на път да го постави на една нога с един силно войнолюбов и откровено агресивен спрямо съседни държави и народи президент, но криещ се към настоящия момент в бункер“, написаха от МГЕРБ в социалната мрежа Facebook.

В същия дух се изказа и зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев на извънредна пресконференция.

Премиерът Петков се срещна днес с представители на Българската петролна и газова асоциация. В разговорите участваха също вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев, вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова, както и министърът на енергетиката Александър Николов.

Премиерът обясни, че в сряда – 2 март, малки бензиностанции без достатъчни количества бензин са вдигнали цените над 3 лв., за да не затворят. Снимки на тези бензиностанции са били разпространени с платени постове из социалните мрежи. Това е предизвикало паника и е увеличило търсенето в пъти за няколко часа. Още на следващия ден обаче опашките пред бензиностанциите са изчезнали и цените са се нормализирали.

„Стрестестът беше преодолян“, коментира и министърът на енергетиката Александър Николов, който обеща днес следобед да даде повече информация за пазара на горива и за доставките на природен газ в страната.

„Цените на горивата остават на по-високи нива отпреди седмица, но това е защото търговците са пряко зависими от международните пазари, а там от началото на военните действия цените са увеличени с няколко десетки процента. Не може да останем остров на стабилността“, заяви министър Николов.

1 Коментар
  1. Няма нищо случайно казва

    Киро, вече два-три пъти , виждам, че ти си с гръб към българския герб и знаме , дори и с гръб към златния надпис – “ Република България“ на една от снимките, това означава, че нямаш нищо общо с България и не служиш на България!
    Ще си ходиш, отиваш си, заедно с приближените си!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.