ИСКАНЕ: Руският посланик – вън от България!

5 2 002

Арман Бабикян, Николай Хаджигенов, Мария Капон от „Ние идваме“ се обърнаха към премиера Петков и въшната министърка Теодора Генчовска с настояване руският посланик Елеонора Митрофанова да бъде отзована до 72 часа, като бъде обявена за персона нон грата.

„След като лицето Митрофанова публично обиди целия български народ и властта с определението „подлоги“, на 3 март тя си позволи груби лъжи и фалшификация на българската история. Прякото сравнение между Освобождението на България и кръвопролитната касапница в Украйна е гавра с нашата история и памет.

Руската императорска армия никога не е избивала българско мирно население и деца. Обратно, българите са служили като опълченци и са се сражавали заедно. Днес за опълченци се записват в Съпротивителните сили на Украйна.

Реклама

В Освободителната за страната ни война никога не е имало бежански поток от православни българи, който да напусне територията на Българската екзархия. За свободата на България загиват хиляди етнически украинци, които са оставили костите си в паметните могили на страната ни. Разбираме неудобството на лицето Митрофанова, което избяга от тържествата на Паметника на Шипка, но не може да избяга от историческата истина, известна на поколения българи.

Абсурд е да се сравнява Цар Александър II, наричан Освободител, с кървавия диктатор Владимир Путин. Такова поведение към чувствителна за българския народ тема, свързана с националния ни празник, не си е позволявал дори посланик на Съветския съюз в рамките на комунистическия режим в България. Надяваме се на спешни действия, които да запазят от посегателства честта и достойнството на българските граждани“, пишат лидерите на „Ние идваме“.

5 Коментара
 1. зеленски казва

  тея тримата глупаци явно се шибат помежду си

 2. Атанас Кирилов казва

  Малоумно предложение на тези трима глупаци.

 3. Р. Иванов казва

  „За свободата на България загиват ХИЛЯДИ ЕТНИЧЕСКИ УКРАИНЦИ“ – само да припомня, че до 1917 г. не е съществувал украински етнос, а държавата Украйна е проект на немския генерален щаб по време на Първата световна война…

 4. ЕОЧ казва

  Ох, писна ми от непрекъснатите внушения за достойните за възхищение нещастни украинци и ужасните и отвратителни агресори – руснаци. Моля, кротнете се малко. Това за етническите украинци ме разсмя. Защото Украйна е покрайнини. Покрайнини на коя територия или държава. Задавам много сериозен въпрос. Как се е наричал този украински етнос? Да не се окажат българи? А това да е била държава в покрайнините на България? Понеже съм удобно тъпичка, само мога да питам. Надявам се на отговор. Ако няма такъв, поне препратки към някое хартиено издание, защото информацията в интернет се ‘редактира’ много бързо и лесно.

 5. Здравко Митев казва

  КОВИД .Сега СЪВРЕМЕНЕН ВОЕНЕН ПОЛИГОН за
  различни родове войски изграждан с години от Zulu 1, 2 .
  Zulu 3 се кара, дори и обвинява създателите си : ЕС, Русия
  и САЩ , че не са го предупредили, че “ С ОРЪЖИЕ НЕ СЕ
  ИРАЕ „. На снимачната площадка вече има “ ACTION “ за
  следващия Zulu. Хората не са полу-хора или полупроводници,
  но опитите с ХОРА от ХОРА продължават . . . ?

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.