Надежда Йорданова убедена: До часове внасям искането за отстраняването на Гешев

1 2 222

След публикация на Narod.bg за възможна колаборация между Бойко Борисов и Кирил Петков за опазването на Иван Гешев, правосъдният министър Надежда Йорданова побърза да опровергае такава завера.

Искането за предсрочното прекратяване на мандата на главния прокурор Иван Гешев ще бъде внесено до часове, обяви Йорданова пред депутатите от правната комисия.

Министърът на правосъдието обясни, че е било планирано искането да бъде внесено предишната седмица, но „фокусът на държавата беше в много по-сериозна степен ангажиран“ с войната в Украйна. „Въпрос на часове е да бъде внесено искането. Текат деловодните дейности“, каза министърката.

Реклама

Така Висшият съдебен съвет ще трябва да се занимае с две искания за уволнението на Гешев. Освен новото, което днес Йорданова ще внесе, в съвета се връща и искането на служебния министър Янаки Стоилов, което кадровиците отказаха да разгледат по същество миналото лято.

Наложи се Конституционният съд да тълкува дали министърът има право да иска уволнението на главния прокурор. След утвърдителния му отговор, Върховният административен съд задължи ВСС да разгледа искането на Стоилов.

Йорданова посочи още, че ще поддържа пред съвета предложението на Стоилов.

„След като преминат всички административни процедури, този въпрос ще бъде включен и разгледан в дневния ред на съвета“, обеща Йорданова.

1 Коментар
  1. !!! казва

    Аре по-чевръсто уе, не сме ви избрали, за да се мотате. Колко време мина вече?

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.