РОКАДА: Врагът на Румен Радев се размина с министерския пост, военен №1 става Драгомир Заков?

2 3 624

Непосредствено преди да бъде гласуван от парламента днес в 11 ч., новият министър на отбраната Тодор Тагарев може да бъде сменен с човек, по-близък до Европа и партньорите.

На негово място може да бъде излъчен дипломат от кариерата и военен представител в Брюксел, разкриха запознати. Подробности още няма, но постоянен представител на България в НАТО е Драгомир Заков, пише 24 часа.

Оставката на военния министър Стефан Янев бе договорена от правителството в понеделник, а в 11 часа днес парламентът се събира и трябва да я гласува, както и да избере негов наследник.

Още в неделя Narod.bg пръв съобщи името на Тодор Тагарев, а вчера той беше обявено лично и от премиера Кирил Петков след заседанието на кабинета в понеделник. Министър-председателят дори направи лапсус, като директно го обяви за министър.

Не са ясни точните мотиви за смяната на Тагарев, но Narod.bg извади няколко класически издънки на военния, миришещи на корупция. Възможно е това да са част от мотивите за рокадата.

Реклама

Предположенията са, че той ще бъде заменен именно с постоянния ни представител в НАТО. В последните дни Драгомир Заков е активен в коментарите за войната с Украйна. Той е дипломат от кариерата и преди да замине за Брюксел бе шеф на дирекция в МВнР.

Бих определил с една дума това, което се случва в момента в Украйна, като брутално, каза Заков в неделя през БНТ.

„Това, което Русия прави в Украйна в момента, води до огромно количество цивилни жертви, водят се улични боеве. Украинският народ е твърдо решен да отстоява свободата си. Това, което руският президент Владимир Путин няма да може да спечели никога, е сърцата и умовете на украинците“, категоричен е той.

„НАТО няма как да се намеси в конфликта. НАТО не е страна в този конфликт. НАТО има Вашингтонски договор. НАТО не може да се намеси в конфликт между Русия и Украйна“, припомни Заков.

Не съм съгласен, че Западът е виновен за войната в Украйна. Защото Русия я започна и то докато вратата за преговори беше много широко отворена. НАТО не е прекъсвал никога диалога с Русия, коментира преди това Заков пред Нова телевизия.

2 Коментара
 1. Со керез казва

  На негово място може да бъде излъчен дипломат от кариерата и военен представител в Брюксел, разкриха запознати. Подробности още няма, но постоянен представител на България в НАТО е Драгомир Заков, пише 24 часа.
  Имах колежка „преводачка“ с английски от… училища Европа.Баща ѝ е бил ВКР, когато го съкращават, и пенсионират, му дават безплатен курс в Европа, а той го дава на дъщеря си.
  По някое време тя беше на някакъв военен курс . В групата била дъщеря на генерал.
  Слушам ги веднъж като разговарят по джиесем-ите. Генералската щерка казва: Заминавам за Брюксел. Колежката я пита: А английски знаеш ли?
  Не знам, но там ще го науча – каза генералската щерка.

 2. Антивакс казва

  Тоя е излят от силикон в американското посолство

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.