КОЙ ЛЪЖЕ? Кирил Петков или украински депутат – България праща ли 30 самолета на Украйна?

1 2 390

Кой лъже – премиерът Кирил Петков или украинският депутат Алексей Гончаренко за доставката на 30 БГ самолета като военна помощта за Украйна? Ако това е вярно, България се превръща в ясна мишена за завоевателя Владимир Путин!

Тръгна мълвата, че Стефан Янев е махнат от поста военен министър, защото отказвал да дадем на Украйна нашите изтребители МиГ-29, а партньорите от НАТО да поемат охраната на небето ни. Имало искане и за военни части.

България, Полша и Словакия предадоха 70 самолета на Украйна, съобщи народният депутат на Украйна Алексей Гончаренко във фейсбук.

Реклама

Слухът са военна помощ за Украйна бе подклаждан от изказването на върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел, че европейски държави ще предоставят на Украйна изтребители.

Борел не даде подробности на кои страни ще се разчита, но веднага тръгнаха догадки, че това ще са стари съветски машини, които украинските ВВС познават добре и могат да ползват. А с такива разполагат България, Полша и Словакия.

“Няма да изпращаме войска и самолети в Украйна. Броят им е абсолютно недостатъчен, за да пазят нашето небе и е абсурдно твърдението, че ще ги даваме в този момент”, категоричен обаче бе премиерът Кирил Петков пред журналисти вчера.

“Пълни глупости!”, ядоса се той след заседанието. Нарече фалшиви новини подобни публикации как сме щели да пращаме български войски в Украйна. “Няма абсолютно нищо вярно в тези две твърдения, това са опорки на определени сайтове!”, категоричен бе Петков.

1 Коментар
  1. !!! казва

    Че откъде цели 30 работещи самолета самолета у нас, виж с вторичните суровини може и да ги докарат до толкова.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.