Само в Narod.bg: Стефан Янев уволнен до ден, следващата цел е Румен Радев (ето плана)

3 3 578

Премиерът Кирил Петков може да уволни военния министър Стефан Янев още във вторник, разкри ексклузивно Narod.bg.

Първи ние съобщихме, че столът на бившия служебен премиер се клати умишлено с абсурдния аргумент, че отказал да нарече инвазията на Русия в Украйна „война”.

Натискът е силен, коалицията в момента преговаря за рокадата. От страна на БСП е изпратен Кристиан Вигенин, който е „ЗА” отстраняването на Стефан Янев.

На същата позиция е премиерът и неговият екип, както и сините от „Демократична България”, разкри информаторът на Narod.bg.

Процедурата по неговото освобождаване като военен министър ще стартира още днес или най-късно във вторник и трябва да мине през гласуване в Народното събрание.

Следващата цел на атаката ще е президентът Румен Радев – държавният глава трябва да падне с импийчмънт, а на негово място да бъде поставен послушко, чието име вече е ясно. Narod.bg ще публикува кой е фигурантът, подготвят за президент, съвсем скоро.

В неделя късно вечерта Стефан Янев публикува пространен пост във фейсбук профила си, в който обяви, че няма да подаде сам оставката си и че след отстраняването му ще се действа срещу националния интерес на България. Ето и пълното обръщение на Стефан Янев:

Уважаеми сънародници,

Знаете, че през последната седмица съм обект на целенасочена политическа атака – грозна, несправедлива и подмолна. Твърденията, че съм проводник на нечии външни интереси са абсолютна лъжа.

Отправна точка за всяко мое решение и действие е бил само и единствено българският национален интерес – това, което е добро и правилно за родината ни и което ще съхрани държавността в тази особено тежка ситуация, в която се намираме днес.

Реклама

А тя очевидно ще става и още по-тежка. Но в политиката е така. Истината не е много важна. По-важна е интерпретацията, която, ако е добре финансирана, направо подменя истината. Целта на моите „партньори“ и критици е ясна. Целта, разбира се, не е просто да ме дискредитират в персонален план.

Задачата е да бъде освободен поста на министъра на отбраната за някой, който е по-, да го кажем така, по-отзивчив при прокарването на конкретни външни интереси при определянето на българския политически дневен ред, включително по отношение на военната сфера и решенията, които се взимат там.

Реализирането на подобен сценарий, според мен, поставя под риск националната ни сигурност. И доколкото не виждам никакъв здрав разум, а само дълбоко обезпокоителна хаотичност и как беше… „тежка неадекватност“, искам да споделя с българските граждани, че това, което се случва, че решенията, които предстои да бъдат взети, не са в интерес на България.

Нещо повече – опасни са за страната ни. Опасни са, защото последствията – икономически, финансови и социални, ще се стоварят скоро със страшна сила и тогава със сигурност ще има оставки, но вече не и работещи решения.

Изстрадалата ни Родина не заслужава да бъде жертвана в игрите на големите. И тук даже не е от значение дали причината е, че аматьори се правят на политици или се опитват да капитализират чрез политиката.

Българските граждани заслужават да бъдат представлявани адекватно в държавната власт. Авантюристичният и незрял подход е изключително опасен, особено с оглед на военния конфликт в Украйна, неговите измерения и потенциални последствия.

България няма нужда да демонстрира проруска, проамериканска или проевропейска позиция. България трябва и според мен е длъжна да демонстрира позиция в защита на националните си интереси. Длъжна е да защити правата на своите граждани, да гарантира тяхната сигурност и спокойствие, просперитета на българската държава.

Всъщност целта е една – да съхраним своята държавност, своята култура и национална идентичност. За истинските българи тези ценности не подлежат на компромис. Когато залогът е България, трябва да сме в състояние да можем да преодолеем различията си и да работим заедно за нейното благополучие. Да можем да се обединим в името на Родината – личности, партии и гражданско общество!

Не очаквайте аз да подам оставка в тази геополитическа ситуация. Отговорностите ми на министър на отбраната не го предполагат. Доколкото оставката ми е въпрос вече единствено на процедура, разчитам на коалиционните „партньори“ и политическата сила, която уж ме подкрепяше, да придвижат нещата по съответния ред.

Това ще е демонстрация на волята на парламентарното мнозинство и индикация за политиката, която ще се провежда занапред, подкрепени със съответната ясна, надявам се, аргументация. Ще е добре българските граждани да чуят мотивите, след което ще имат и възможността да проследят какви решения ще се взимат в сферата на отбраната.

Благодаря на всички, които ме подкрепяха до момента и които продължават да ме подкрепят.

3 Коментара
 1. Гражданин казва

  Много глупости и безумия в този сайт.

 2. Локо Сф. от 1956 казва

  Ако премиера Петков и останалите министри и НС освободят министъра на отбраната Янев, само до 2 месеца правителството пада. Всички тръбят срещу окупатора Русия. Но, никой не гледа трезво и дипломатично. Кой е подпалвача за конфликта, колко войни водеха САЩ през последните 40 години за внасяне на тяхната „демокрация“. Всеки ден в САЩ стават убийства. Но, те са се загрижили за чуждите страни.Тяхната цел е обграждане на Русия от натовски държави и те да командват послушните си васали. Петков, който не се е родил, когато САЩ пуснаха бомбите над мирна София. Тогава България не изпрати нито един войник на източния фронт. А помни ли бомбените въздушни нападения над мирни градове в Сърбия. Дори един шрапнел от американска ракета в Пернишко показа бившия президент Първанов. Политици опомнете се. Ще дойде време когато за тези Ваши криволинейни разбирания и васалство, народа ще Ви помете без съд и присъда.

 3. !!! казва

  Кирчо сам клати премиерския си стол. Крайно време е правителството и народното събрание да засвидетелстват съпричастност с еврогейските ценности, като дружно и всички и управляващи и опозиция отидат да си сменят пола.
  Сигурно ще си гласуват операциите да се платят от бюджета.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.