ПЛАН в Narod.bg: Румен Радев е на мушката, готвят му импийчмънт! Ето кой се стяга за президент

8 10 642

Narod.bg още вчера пръв съобщи, че Стефан Янев ще бъде сменен като военен министър, което по-рано тази сутрин премиерът Кирил Петков обяви официално.

Чака се официалното решение дали на неговото място ще застане Тодор Тагарев, уволнен през 2017-а от Стефан Янев като шеф на Института по отбрана.

Сега, разкри ексклузивно информатор на Narod.bg от средите на правителството, на мушката отива  президентът Румен Радев. Според информацията ще му бъде поискан импийчмънт, а за поста държавен глава вече е подготвена вечната резерва на Бойко за всеки благ пост – Кристалина Георгиева.

От три дни компрометираната шефка на Международния валутен фонд е в България от три дни, като през целия уикенд е имала редица срещи, на които потърсила подкрепа да заеме временно поста държавен глава, категоричен е източникът на Narod.bg.

КАКВА Е ПРОЦЕДУРАТА

Решението на Народното събрание, с което се повдига обвинение срещу президента и се иска импийчмънт, се изпраща в Конституционния съд заедно с мотивите, писмените доказателства и протоколите от пленарните заседания.

Реклама

Председателят на съда образува производство, определя трима съдии-докладчици, датата за разглеждане на делото и уведомява обвинения. Това производство се води при спазването на някои особени правила.

Преписи от решенията, писмените доказателства и протоколите се изпращат на обвинения, който в 45 15-дневен срок може да представи или поиска събиране и на други доказателства в подкрепа на защитата си. В това производство са допустими, за разлика от обикновените случаи, всички видове доказателства.

Обвиненият има право да участва в производството с правна защита. Съдът уведомява председателя на Народното събрание за датата на заседанието. В производството участва и определен от Народното събрание народен представител, който поддържа обвинението.

Конституционният съд разглежда делото в състав най-малко 3/4 от всички членове. Обвиненият има право на лични обяснения пред съда.

Съдът постановява решението си с тайно гласуване. С решението си той прекратява или отказва да прекрати пълномощията на обвинения, в зависимост от доказателствата.

Решението се съобщава веднага на обвинения, на Председателя на Народното събрание и на Председателя на Министерски съвет.

Когато пълномощията на президента бъдат прекратени за държавна измяна, делото се изпраща на главния прокурор, за да се провери дали не е налице криминален елемент, в какъвто случай ще бъде възбудено и наказателно преследване.

8 Коментара
 1. многознайко казва

  Хора без работа!Това ли е най важното в момента бе?Това ли ще ми плати сметката за тока и газта или ще ми напълни хладилника.О,дааа-това ще реши и реформата в съдебната система,където топката се тупка вече повече от половин година-още от предишните парламенти.
  Я се хващайте на работа или изчезвайте от хоризонта.До тук само думи и безкрайно много грешки.А похвалете се с нещо свършено!

 2. Камелия казва

  Президента беше избран от народа със завидно мнозинство много хора немогат да преглътнат този факт стига президента да отстоява правата на народа същия този народ ще застане зад гърба. му. Но и той запя като Петков та незнам

 3. Отвратен казва

  Дрън, дрън, ярина! Светът гори, те за смяна на президент мислят! Що за безумия творите? Къде ви е отговорността?

 4. ИСТИНАТА казва

  ПРОБЛЕМА на България е: НОЩНОТО ШКАФЧЕ, Мата Хари, гласът от ЗАПИСИТЕ, Барселона,……………………………, и МИЛИОНИТЕ, МИЛИАРДИТЕ ОТКРАДНАТИ от ОПГ „герб“ при тяхното „управление“!!! Да ги РАЗКРИЕМ ВЕДНАГА, СЕГА, НЕЗАБАВНО!!! НАРОДЕ????

 5. Луд умора нема казва

  А колко е простичко… дори и да падне Президента ще го замести вицето Йотова!!!!

 6. hmmmm казва

  Пропуснахте и Мишо бирата, Танов и много други случаи.
  Много мръсна и подла игра срещу президента, оставете президента, той с нищо на никой не пречи, нито има някаква голяма власт като президент, трябва да остане на мястото си! А докато Бойко е в ГЕРБ, тази партия власт няма да види изобщо!

 7. аддф казва
 8. […] ПЛАН в Narod.bg: Румен Радев е на мушката, готвят му импийчм… […]

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.