САБОТАЖ: 12 години ГЕРБ проваляше газовата връзка с Гърция, затова 80% от горивото идва от Русия

3 2 376

„80% от горивото ни идва от Русия. Правителството на ГЕРБ 12 години саботираше газовата връзката с Гърция. Хубаво е да се държат речи, но трябва се мисли преди да се вземе решение“, призна пред журналисти червеният депутат Румен Гечев.

От събитията в Украйна трябва да съблюдаваме нашите принципи не с двоен аршин, а да се видят какви са последиците за България. В исторически план ние като че ли винаги губим – загубихме стотици милиони в Либия, 200 000 млн. в Ирак, а един български политик обещавал, че щели да ни бъдат върнати парите.

Сега 80 на 100 от горивото идва от Русия, а предстои да преговаряме и да сключваме договори евентуално с „Газпром“, посочи Гечев.

Реклама

Той отбеляза, че Франция това не я интересувало, защото внасяла газ от Норвегия и Холандия, а Испания прави това през Мароко, Алжир и Тунис. Италия внасяла директно от Либия. А ние какво правим, запита Гечев.

Според него правителството на ГЕРБ саботирало втората връзка с Гърция. Ние сме наникъде в момента, така че хубаво е да се държат речи, но трябва да се мисли за хората, преди да се вземе решение, настоя Гечев.

Задълбочаването на противостоенето между Европа, Русия и Украйна ще доведе до икономически и други трагедии, още повече, че и двата народа са братски на България.

Това, което става, е много жалко, но тук виновните са от много страни, така че трябва да бъдем внимателни, коментира още Гечев.

3 Коментара
 1. ТОО казва

  Генералната прокуратура на Руската федерация предупреди за отговорността за оказване на помощ на други държави, ако това навреди на сигурността на Русия и припомни, че за извършване на това престъпление се предвижда до 20 години затвор. „Въоръжените сили на Руската федерация провеждат специална операция за защита на ДНР и ЛНР. Трябва да се има предвид, че предоставянето на финансова, логистична, консултантска или друга помощ на чужда държава, международна или чужда организация или техни представители в дейности, насочени срещу сигурността на Руската федерация, съдържа признаци на престъпление по член 275 от Наказателния кодекс на Руската федерация (държавна измяна)“, се казва в доклада.

  Источник: fishki.net

 2. Затвор за тиквата казва

  Сега е най – удобния момент да се арестува сикаджийската мутра, да му се повдигне обвинение за предателство към страната ни и за преклонението към путиновата диктатура.
  Не да обвинява новата власт, а да му се търси отговорност за корупцията за тези 12 години. Това е работата на медийте да се търси и разгласява истината за геноцида на банкянския мафиот.

 3. Пламен казва

  Народ, за да ви четем уточнете къде е Зеленски и къде е Путин.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.