„Продължаваме промяната” удря бастионите на ГЕРБ на местните избори

1 3 430

Управляващите от коалицията „Продължаваме промяната” готвят сериозен удар по ГЕРБ – за някои от областните градове, крепости на шайката, четворната коалиция ще излезе с обща кандидатура.

На този етап Кърджали е първият град, в който партиите от властта ще се опитат да издигнат своя фигура, съобщи лявата ръка на Корнелия – социалистката Вяра Емилова.

Въпреки че „Продължаваме промяната” имат амбиции столицата да поеме Борис Бонев – съветник в СОС и отявлен критик на корумпираното управление на общината, за столицата преговорите ще са по-трудни, уверяват партийци.

На този етап подкрепа за Бонев дали единствено от „Демократична България”, докато хората на Слави Трифонов и БСП се ослушвали за номинация на устатия съветник.

Реклама

Президентът Румен Радев вече е препъни-камък за новите управляващи, след като също има амбиции да постави свои хора на ключовите постове в областните градове. Бившият служебен регионален министър Виолета Комитова вече е сред спряганите за кандидат-кмет на София именно под покровителството на държавния глава.

От „Продължаваме промяната” имат идея кметовете вече да имат право на два мандата във властта, тъй като така ще се ограничи корупцията в местната власт, призна за идеята Елена Нонева от мнозинството.

Подобна идея смутолевиха и от ГЕРБ, след като лидерът на хунтата Бойко Борисов обяви, че кметовете на партията не бива да са на власт повече от три мандата наведнъж.

Надпреварата за столицата, освен без Йорданка Фандъкова, ще мине и без съперницата й от последните местни избори Мая Манолова.

Бившият омбудсман категорично не искала да чуе повече за гладиаторска битка за „Московска” 33, а на този етап не е ясно дали партията й въобще ще има свой кандидат за поста или ще се присламчи към екипа в сянка на Румен Радев.

1 Коментар
  1. Не ми харесва това казва

    Това никак не е добре, БСП и ГЕРБ трябва да останат като партии!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.