КАПАН: Кошлуков прецака наследника си в БНТ

0 4 046

Сурвакане на стойност 3,3 милиона лева чака новия директор на БНТ. Шефът на националната медия Емил Кошлуков, чийто мандат редовно изтича през април, преди седмица пусна обществени поръчки на обща стойност 3 327 792 лева, които ще бъдат парафирани броени дни преди края на управлението му – в средата на март.

Те обаче ще трябва да бъдат платени от новия директор на националната телевизия, за който пост се борят няколко политически партии начело с „Има такъв народ”.

Само за доставки на ток Кошлуков е предвидил БНТ да плати 2,4 милиона без ДДС или точно 2 907 792 лева, като доставчикът ще получи сумата за доставка на електроенергията в продължение на 12 месеца.

Реклама

Кошлуков не е предвидил победителят в конкурса да продължи да снабдява националната медия с електроенергия занапред, като изрично е записано, че поръчката е еднократна – с други думи, след похарчването на парите евентуалният наследник на Кошлуков, който все повече се отдалечава от възможността да повтори мандата си, ще трябва да вади от джоба нови милиони, тъй като няма как да договори като вече акуратен клиент по-ниска оферта за ток.

Същата е ситуацията и в другия подводен камък, заложен от Кошлуков, а именно похарчването на 400 000 лева за интернет излъчване на предаванията на БНТ 1, 2, 3 и 4.

Поръчката за денонощен стрийминг на филми, предавания и студиа на БНТ също е по схемата с доставката на ток – срокът за изпълнение е 12 месеца и поръчката, и договорът е невъзможно да бъдат удължени, а съответно, бюджетът на телевизията – облекчен.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.