ГЕРБ стяга учител на Бойко за кмет на София

2 2 375

Съвсем окъсялата кадрова скамейка на ГЕРБ поставя хунтата в шах за предстоящите местни избори през 2023 г. Само двама на този етап са обсъжданите кандидатури за нов кандидат-кмет на София, след като настоящият Йорданка Фандъкова категорично отказва и този път да се кандидатира отново за поста.

Лично Борисов обяви, че през 2023 г. Фандъкова няма да е номинацията на ГЕРБ за градоначалник, а въпреки рейтинга й партията вече се принудила да огледа и алтернативи, пише „Уикенд”.

Двама фаворити набелязал Баце, като един от тях е негов „учител” – председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев. В коридорите на общината се шегуват, че Георгиев изгрял пред медиите именно като учител на лидера си, тъй като на сбирка в резиденция „Бояна” именно очилатият юрист даде нагледен урок на Борисов как да си купи билетче за градския транспорт през мобилния телефон.

Тогава неизвестният за мнозина извън дебрите на община София експерт се прочу из медиите, а от ГЕРБ все повече се оглеждали в него за евентуален наследник на Фандъкова.

Реклама

Уж от гражданската квота, правистът бързо се присламчи към най-верните хора на Борисов в общината и скоро Фандъкова започна да го води на сбирки при лидера на четири очи. Георгиев води и собствен блог с новини за столичани от кухнята на общината, но явно работата му като ръководител на целия съвет на столицата му идва в повече, тъй като юристът не е осведомявал гражданите какво прави общината още от 2020 г.

Част от актива на ГЕРБ обаче е толкова далеч от работата на Георгиев, че дочул името му, първоначално решил, че партията има намерение да лансира младата надежда и лидер на МГЕРБ Георг Георгиев. Той обаче няма как да поеме поста, тъй като не бил сред особено квалитетните кадри на партията.

Сред възможните варианти за кандидат-кмет на София е и едно от вицетата на досегашната кметица – Мирослав Боршош. Бившият директор на НДК, медиен бос, настоящ зам.-кмет по култура и образование и екс любовник на Румяна Бъчварова се харесвал много на лидера на ГЕРБ, който виждал в него бохемски стил, който можел да се наложи сред градската десница.

Буци дори се пошегувал, че визията и облеклото на Боршош били с неподражаем стил и интелектуално настроените столичани щели да одобрят номинацията дори „само заради начина, по който си носи шалчето”.

2 Коментара
  1. stoyanov казва

    От ГЕРБ толкова ли не могат да предложат учител по украински, в съзвучие с международната обстановка .

  2. Тиква Банкянкска казва

    До 2023 г. партията на Тиквата ще изчезне , Кирчо и Кокорчо ,лизачите на Козяк ,също ще бъдат изритани

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.