Медии на ГЕРБ: Бойко е слаб, не е готов за избори

4 2 862

Медии от орбитата на ГЕРБ най-сетне признаха, че Бойко Борисов постоянно губи подкрепа и в момента е толкова слаб, че дори и да иска, не може да се добере до така желаните предсрочни избори, с които да опита да се върне до гърнето с мед – държавната хазна.

Сайт, който от години крепи хунтата срещу, както се говори, огромни месечни „такси”, писна, че ГЕРБ още не са поискали оставката на военния министър Стефан Янев, който първоначално отказа да нарече „война“ руската инвазия в Украйна.

Зам.-шефът на партията Даниел Митов попита риторично защо премиерът Петков не е взел главата на Янев, но в същото време не призова директно заподозреният в путинофилия политик да се оттегли.

Реклама

Пред БНТ десетки граждани се събраха на протест срещу Стефан Янев, който взе участие в „Панорама“. Сред протестиращите, обаче, не бяха забелязани активисти или симпатизанти на ГЕРБ, което озадачи коментаторите.

Падане на Янев сега означава падане на правителството, категорични са от няколко различни политически сили. По техни анализи очевидно партията на Бойко Борисов не е готова за избори и не желае оставка на кабинета точно в тази ситуация.

Това си личи и от факта, че при определени гласувания в Народното събрание, когато не може да се събере кворум или четворната коалиция е разделена, ГЕРБ осигурява мнозинство за управлението на Кирил Петков, вместо да се радикализира.

Има ли в България реална опозиция, има ли кой да поеме отговорност, пита медията от обръча на Баце.

4 Коментара
 1. ИСТИНАТА казва

  КЪДЕ е НОЩНОТО ШКАФЧЕ? КОЯ е Мата Хари? На КОГО е гласът от ЗАПИСИТЕ? ИСТИНАТА за Барселона,………………….., КЪДЕ са ОТКРАДНАТИТЕ МИЛИОНИ, МИЛИАРДИ от ОПГ „герб“? Това е ПРОБЛЕМА на България!!! Това трябва СЕГА, НЕЗАБАВНО, СПЕШНО да РАЗРЕШИ!!! НАРОДЕ????

 2. ГЕРБЕРА казва

  време е начело на партията да застане нов лидер ,способен да поведе партията нагоре,МИТОВ,ДОНЧЕВ са хора обаятелни ,водят всекидневни битки в парламента ,хората им вярват ,недопустимо е веднъж в седмицата да се появяваш за 15-20 минути да крещиш РАДЕВ ТУЙ,РАДЕВ ОНУЙ и да изчезнеш за една седмица ,това не е лидерско ,това не може и не трябва да е поведение на лидер ,време е борисов да бъде сменен с нов качествен лидер

 3. Со керез казва

  Фани Митев, удари Дончев. С циганори държава не се прави.

 4. Бай Гошо казва

  Каква партия е ГРОБ – сбирщина крадци , Шайка

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.