Само в Narod.bg: МВР сгащи кмета от ДПС Заид Осман Кадир за фалшифициране на изборите

0 2 754

Полицията в Разград образува досъдебно производство срещу длъжностно лице. Разследването срещу кмет на населено място в община Исперих е за това, че е съставил множество неистински частни документи – заявления за гласуване в подвижна избирателна секция и медицински документи, приложени към тях.

Единствено репортер на Narod.bg научи, че става дума за Заид Осман Кадир, кметът на село Подайва от листата на ДПС.

Хитрецът направил документите да изглеждат като заявления от конкретни лица – жители на селото, които са използвани за гласуване в изборите за парламент на 11 юли 2021 година.

Целта на депесаря Осман Кадир е с цената на престъпление да бъде открита подвижна секция в съответното населено място, въпросните лица да бъдат посетени от ПСИК в домовете си и да гласуват с хартиени бюлетини, избягвайки машинния вот, който не могат да фалшифицират.

Реклама

В рамките на законовия срок досъдебното производство по чл.310, ал.1 във връзка с чл.309 от НК е изпратено по компетентност в прокуратурата.

Данните за образуването му са събрани в хода на целенасочени и упорити оперативно-издирвателни действия на служители от полицията в Разград по повод нарушения на изборното законодателство миналата година.

Припомняме, че МВР започна проверки на всички лица, гласували с подвижни избирателни секции на изборите от 4 април и 11 юли миналата година, на лекарите, издавали неистински медицински документи, както и на длъжностните лица по кметства и общини, откривали неправомерно ПСИК-ове.

Проверките бяха разпоредени заради фрапиращия брой хора, гласуващи в подвижни секции на територията на Разградска област.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.