Прокситата на Кремъл в българската политика (ПЪЛЕН СПИСЪК)

1 7 441

Кои са прокситата на Русия в българската политика и защо партии поддържат тесни връзки с Москва и руските спецслужби? Пари и влияние – това са двете причини, поради които наши политици открито или задкулисно зависят от Русия, която първа си позволи да отвори военен фронт 70 години след края на Втората световна война.

Кои са прокситата на Москва? Narod.bg събра най-важните партньори на Владимир Путин в българската политика.

На първо място е ГЕРБ, която активно участва в борбата срещу истината, която е спонсорирана от Кремъл. Така България, освен че е най-бедната европейска държава, е и най-пробитата от руските служби и интереси.

„Борисов е човекът на Кремъл в България”, призна през есента на 2020 г. Бойко Ноев, бивш посланик в НАТО и военен министър. ГЕРБ не е опасен само за здравето на българите. В качеството си на проводник на политиката на Кремъл, ГЕРБ вече е опасен за здравето на цивилизования свят. Време е да се вземат решителни мерки, преди да е станало късно, призова тогава и професор Евгений Дайнов.

Според различни източници на Narod.bg, бивши и настоящи служители на службите за сигурност, ГЕРБ неофициално преминава под руско влияние през февруари 2013-а след бунтовете за тока, които свалиха първия кабинет на Бойко.

След три служебни правителства – на Марин Райков, Пламен Орешарски и Георги Близнашки, Борисов се връща на власт като премиер, вече в руска орбита.

Колкото и да е по устав и ценностна система гражданите за европейско развитие на България да се пишат прозадапно настроена, те най-активно обслужва Русия.

Примерите са десетки, но най-важните са:

– ГЕРБ построи руския „Турски поток”, наречен от Баце със смешното „Балкански поток”, в който България наля 3 милиарда лева без изглед парите някога да се върнат в бюджета.

– Умишлено не беше изградена газовата връзка с Гърция, за да обслужваме именно руските интереси с „Турски поток”.

– АЕЦ „Белене” – кабинетът на ГЕРБ даде 1,3 милиарда за руски реактори, с които трябваше да се прави първо АЕЦ „Белене”, после 7-ми, че и 8-ми блок на АЕЦ „Козлодуй”. Всичко това пропадна – площадката, която Буци видя като „гьол” в първия си мандат, отново ще се превърне в пустош.

Всички тези косвени данни сочат, че ГЕРБ е под контрола на Кремъл.

Реклама

Втората руска колона е ДПС, за която дори бившият ѝ лидер Лютви Местан каза, че е създадена от КГБ, а Бойко Борисов е неин бизнеспартньор.

„Неслучайно Доган е изведен от затвора месеци преди реалните политзатворници, които са били освободени едва през лятото на 1990 г. А на него му казват: „Сега ти ще основеш една партия, за да отклониш турските гласове, като ги прибереш при себе си, но ти поставяме няколко условия. Ти от тази партия може да станеш милионер, а и милиардер. Ние ще ти позволим това, но имаме няколко условия: първо, в критични ситуации ще правиш това, което ти наредим“, разкри Местан.

На платените протестите на „Възраждане“ редовно се вее руският флаг

В прокистата на Кремъл влиза безапелационно и „Възраждане” на Костадин Костадинов. Неслучайно прякорът на партийния вожд е Коста Копейкин.

Показателно е, че само ден преди атаката на Путин срещу Украйна Костадинов обяви от трибуната на парламента, че „Възраждане” не подкрепя санкциите срещу Русия.

„Атака” е следващата руска колона – лидерът ѝ Волен Сидеров. Тук връзката е директно с руските спецслужби през неговия бивш съветник в НС Христо Маринов, който участва заедно с двама политически обвързани италианци във фирма, регистрирана на адрес в Москва.

Тя е с разнообразна дейност, която включва и представителство в медиите. Маринов е съдружник и в няколко фирми с руски граждани, които са или близки до властта, или могат да бъдат свързани с руските служби за сигурност.

По време на втория и третия мандат на Бойко като премиер Маринов и Сидеров са неизменно рамо до рамо при всяко посещение на лидера на „Атака“ в Москва или Крим.

Александър Малинов парадира с близост до Путин

Русофилската партия на Александър Малинов също е в списъка с проксита – дори партията му се казва Национално движение „Русофили”. Самият Малинов, който впоследствие си направи друга проруска партия – „Възраждане на отечеството”, дори се снима с Владимир Путин, след като сатрапът го награди с ордена „Дружба“ за „принос в укрепването на единството на руската нация”.

Четирите политически партии, които образуваха коалиция „Ляв съюз за чиста и свята република” на Жан Виденов са друг участник в проруската задруга. Целта бе участие в изборите през юли 2021-а.

Става дума за социалистическата партия „Български път“ с председател проф. Ангел Димов, политическата партия „Българска прогресивна линия“ с председател Красимир Янков, политическата партия „Възраждане на отечеството“ с лидер Николай Малинов и политическата партия „Партия на българските комунисти“ с лидер Иван Пенчев.

БСП също не крие своите симпатии към Русия. Само преди ден партиите в Народното събрание не успяха да излъчат обща позиция по темата с ескалиращото напрежение от Русия към Украйна. Партийните лидери се събраха на 22 февруари по време на обедната почивка на днешното извънредно заседание, но не успяха да стигнат до общ текст.

Управляващата коалиция представи своя декларация, с която се осъждат действията на Русия. Впечатление направи, че тя е подписана от „Продължаваме промяната“, „Демократична България“ и „Има такъв народ“, без четвъртата партия от мнозинството – БСП…

1 Коментар
  1. Д-р Менгеле казва

    Божей, хвани единия удари другия продажен мангал!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.