Слави драпа за свой шеф в БНТ, търси реванш заради отлюспването по времето на Костов

1 1 589

Жена е сензационният фаворит за шеф на БНТ – това е продуцентът и редактор в телевизията Ивелина Димитрова, която има силно лоби в лицето на евродепутата Иво Христов.

Навремето двамата бяха екип в предаването „Малки истории”. От своя страна писателят и журналист минава за изключително близък с президента Румен Радев, който по закон има свой човек в СЕМ.

Това е причината Димитрова да бъде назначена в СЕМ от квотата на държавния глава преди време. Ива обаче хвърли оставка през юни миналата година, несъгласна с водената политика от органа.

В момента прави здравно предаване по БНТ.

Нейни колеги споделиха пред „Галерия”, че Ивелина е добър човек, но няма нивото да бъде директор на националната телевизия.

Битката за горещия стол няма да е лесна, тъй като Слави Трифонов натиска с всички сили да настани свой човек на мястото на Емил Кошлуков, чийто мандат изтича след броени седмици.

Неслучайно и Тошко Йорданов бурно атакуваше директора на БНТ в медийната комисия на парламента с въпроси дали Кошлуков бил избран по редовна процедура и притежава ли необходимата квалификация.

Реклама

Слави е разговарял вече поне с трима души, като е получил и отказ.

Той дошъл от легендата Нери Терзиева, която му обяснила, че е на години, в които трябва да се грижи повече за здравето си и има достатъчно ангажименти като ПР съветник. Дългия се е обадил и на журналиста Асен Григоров, който със сигурност би получил подкрепа и от останалите партии на промяната.

Друго обсъждано име е на Иво Сиромахов, който в момента е водещ в телевизията на Слави.

Според нашите източници Трифонов жадува да влезе отново в БНТ като един вид реванш за изгонването си оттам. Припомняме, че предаването му „Хъшове” беше свалено по лично разпореждане на тогавашния премиер Иван Костов през 1998 година и дълго време се подвизаваше в кабеларката „7дни“.

Битката за БНТ ще е сериозна, тъй като медията продължава да има изключително влияние.

Емил Кошлуков минава за човек на ДПС и ГЕРБ, така че е абсурдно новата власт или президентът Радев да го оставят. В същото време медията продължава да се задъхва финансово, а за капак бюджетната комисия, ръководена от Каримански (ИТН), резна два милиона от издръжката на БНТ.

Кошлуков се похвали, че е свалил дълговете от 40 на 4 милиона лева, но според служители става въпрос за игра с публиката. Реално 20 милиона допълнителна субсидия бяха гласувани по нареждане на бившия премиер Бойко Борисов.

През БНТ продължават да изтичат милиони за външни продукции, и то при условие, че телевизията има несравнимо най-голям щат у нас. Каримански справедливо отбеляза, че цената на минута продукция сравнение с частните медии е раздута в пъти.

1 Коментар
  1. slojna rabota казва

    Много сложна задача с много неизвестни. Не знам.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.