Разкритие на Narod.bg: ДПС засмуква ГЕРБ, при предсрочни избори партията на Доган взима второ място

3 4 520

ДПС ударно руши ГЕРБ, като привлича хора и цели структури, разкри сензационно политолог със сериозни контакти и в двете партии, настоял за анонимност.

Планът на задкулисието е на следващите избори втората политическа сила да е не партията на Бойко, а Движението за права и свободи. Планът може да се спъне, ако не се появи някакъв политически субект около най-харесвания политик – президента Румен Радев.

Реално, ако има предсрочни избори през април-май заради глупостите, които твори кабинетът на Кирил Петков, а и по причина, че реално парите в държавата все още се управляват от ГЕРБ чрез кметове по места, планът е ДПС да стане втора сила. Това ще е за сметка на ГЕРБ, тъй като депесарите в страната работят активно срещу Бойко, като крадат хора и цели структури.

Така се очаква да се стигне дотам гербопитеците да отсъстват изцяло от изпълнителната власт. Така, освен управляващите в момента, които нямат своя политическа партия, а разчитат на коалицията „Продължаваме промяната” с мандатоносител съмнителната бургаска „Средна европейска класа”, остава единствено ДПС като устойчива структура.

Планът вече е задействат, защото преди ден социолозите подсказаха:

– коалицията зад Кирил Петков се ползва с декларативната електорална подкрепа на 19,6% от пълнолетните българи, – втората, засега, позиция са ГЕРБ – с 14,2%.

– трета сила – ДПС със 7,9%

– четвърти е Слави Трифонов с 6,1%

– Корнелия Нинова е на разгромяващото пето място с 5,5%

– шестата позиция е за „Демократична България” с 3,4%

– „Възраждане” на Коста Копейкин е седма с 2,5%

Реклама

– маргиналите ВМРО имат едва 1,1%

– Мая Манолова е до Каракачанов с1% подкрепа от всички имащи право на глас.

Тенденцията клиентелистите от ГЕРБ да се ориентират към ДПС буквално руши партията на Бойко Борисов, а Движението за права и свободи работи ударно за обезличаването на бившата управляваща партия.

Важен момент е, че важните в ДПС не се свенят да удрят лично по Бойко Борисов. В частни разговори фактори от Движението са споменавали без страх, че тях съдбата на Борисов изобщо не ги интересува.

Оттук отиваме на следващата поанта в играта на тронове в БГ политиката – прокуратурата, която е пълна с пионки на ДПС, пази доста сигнали за престъпления на Бойко и негови министри, които предстои да бъдат активирани.

Най-голямата сила на ГЕРБ е, че има структури в цялата страна и държи местната власт през своите кметове. Повечето властови лостове по места се държат от хора на шайката. Но местната власт винаги върви с победителите, защото от правителството зависи какви бюджети ще бъдат раздадени по места.

Помним, че по времето на ГЕРБ общините с кметове от партията на Бойко взимаха лъвския пай от държавните средства.

Така стигаме до важното – че големият зор на ГЕРБ е да предизвикат предсрочни избори, с цел да се направи коалиция с ДПС, „Възраждане” и друга „осъзнала се” партия, за да се върне статуквото обратно във властта, но този път с водещата роля на Движението.

Затова неслучайно преди дни Иво Прокопиев каза в интервю, че ДПС „използваше” ГЕРБ, които не били толкова лоши…

Сега вече целта на Движението е не само да използват ресурсите на партията на Бойко Борисов, но и буквално да ги засмучат и обезличат, за да може ДПС да държи юздите.

Баце неговите хора ще натискат до последно за предсрочни избори, защото ако „Продължаваме промяната” се задържи до местните избори през 2023-а, ГЕРБ ще бъде свалена до маргинална партия без никакво влияние и подкрепа.

3 Коментара
  1. ИСТИНАТА казва

    А, какво е „дпс“???? Те не са ли в ОПГ „герб“?!?!?! Да, разбира се „дпс“ си изигра РОЛЯТА, сега трябва да бъде РАЗФОРМИРОВАНА!!! СТИГА Сте ЛЪГАЛИ НАРОДА ни повече!!! СТИГА!!! РАЗКРИТИ Сте!!!

  2. стефан казва

    за да има избори април-май, оставка трябва да има до края на месеца. Такова нещо няма да се случи.

  3. Lucid & Ferrous казва

    Ай стига бе, на хората им писна от „избори“. Кирчо да си запасва ръкавите и да бачка по-сериозно, не е избран за примадона.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.