ПКП Цвета Караянчева стана гербаджийската Лили Иванова

2 3 755

В началото не исках да повярвам. Живеем във век, задръстен с фалшиви изявления, новини, личности и телевизионни безумия. И сляпо вярвайки в последните остатъци от здрав разум в човешката природа, отказах да се доверя на цитата. После обаче рухнах пред фактите.

Оказа се че Господарката на световната география, бившата шефка на парламента Цвета Караянчева е обогатила своята творческа биография с нов мисловен проблясък и мълния.

„Да управляваш след Бойко Борисов е все едно да пее след Лили Иванова“,  е изригнала Караянчева, с което солидно допринася за сриването на менталния статус на нацията.

Тези дни гледам, че всички социални мрежи са изригнали срещу мацките в предаването „Ергенът“. Какво да ви кажа –  силиконовите гърли са невинни, те са само следствие. Те са страничен ефект от загубата на всички останали морални, национални, етични, а и литературни ориентири. Тоест, долу ръцете от силиконовите златотърсачки.

Караянчева едва ли осъзнава колко лоша услуга прави на Лили Иванова, като я вкарва в едно изречение с Борисов. Примата на Българската естрада не е заслужила името й да се търкаля в политическата кал и да плаща цената на всички прегрешения, съмнения и престъпление на миналото.

Аз харесвам Лили Иванова, защото нейният гласово звучи ли някой от най-безсмъртните мелодии на моето детство, а те вече са неразривна част от мен и завинаги ще остане така. Виж политическата „Лили Иванова“, след която трудно се пее, оставя като наследство само проблеми, драми, истерия, изчезнали милиони, провалени проекти и парламентарни панаири.

Днес виждаме как депутатската група на ГЕРБ се държи като основен пратеник на социалните послания и редовно удрят с черепи по банките, за да настояват за компенсации на скъпия ток. Но пропускат да отбележат нещо много дребно нещо ключово в целия този проблем, а именно, че те либерализираха пазара по най-глупашки е некадърен начин, именно те настояваха в болници, училища, даже църковни храмове, да бъдат пуснати на свободния пазар и днес виждаме ефекта от всичко това.

Целият този пазарен панаир го дължим на политическата Лили Иванова, която днес май е решила да си сменя ролята и да се превръща в стенд-ъп комедиант. Понеже с такова усещане оставам, като гледам телевизионните изяви на Борисов из страната.

Реклама

Истината е, че да управляваш след Борисов, е все едно да вземеш микрофона след пияна фолкаджийка, която е мятала гюбеци по сцената, изпотрошила е чашите, чиниите музикалната техника и даже се опитала да прави стриптийз, за да си вдигне процента на бакшишите. Затова новото управление се оплете и се бави. Защото никой никога не е подозирал, че ще намери музикалната сцена в такова състояние.

Днес остатъчната паяжина от медии на ГЕРБ, солидно захранени за последен , се опитва да ни обрисува времената отпреди май 2020 година, когато някакъв загубен Рай на стабилност, просперитет, спокойствие, международен авторитет сега ни липсват.

И всичко това е безобразна лъжа, за която най-добре свидетелстват бурните протести от лятото на 2020, които показаха, че политическата Лили Иванова вече няма публика, която да я аплодира и е останала без фенове. Вероятно заради това госпожа Караянчева е пропуснала да види реакциите на своето екзотично сравнение.

Цели 12 години ГЕРБ изстискваха държавата до посиняване, феодализираха общините и напълниха администрацията с „“. И днес си мислят, че писъците на „калинките“ им са някакво реално, което може да ги върне на власт. Защото Борисов май никога не е слушал своя естраден двойник Лили Иванова. Истинската Прима имаше един невероятен хит със заглавието „Не всичко е пари, приятелю“.

А точно обратното постъпваха ГЕРБ, и тук не говорим само за откраднатото, а за опитите с някакви мизерни добавки или допълнителни средства да запушат социалните пробойни, оставени от тяхната кошмарна политика. Точно тази работа на парче днес прави новата реформа трудна и бавна, защото тя няма на какво да стъпи.

Политическата Лили Иванова от един момент нататък започна да предпочита разходките с джипа и стискането на ръцете на костюмираните активисти на ГЕРБ, вместо да попадне сред истинските хора и да улови тяхното драматично негодувание срещу него политиката и партията му.

Ето в руините на тази катастрофа трябва да съществува новото правителство. И, Бога ми, то ще направи своите грешки, ще има своите нервни стъпки, но продължава да има кредит на доверие, защото е нещо толкова различно от политическата Лили Иванова и нейния изкривен свят, чиито последни гърчове днес наблюдаваме така изразително.

Цялото вдигане на пара, всички медийни експлозии, екзотични телевизионни сравнения, са просто част от агонията на една политическа естрадна звезда, която май започва да осъзнава, че на концертите и няма да има никога повече кой да дойде.

Александър Симов за в. „Галерия”, заглавието е на Narod.bg

2 Коментара
  1. КОЛАРОВА казва

    …..ДА ВЗЕМЕ ДА СЕ КАЧИ НА НЯКОЙ БАИР И ДА ВИКА – АЗ СЪМ ПРОСТА КЪРДЖАЛИЙСКА ПУТКА….БАЦУ ИЗБРАНИ СЪЧИНЕНИЯ ТОМ II

  2. Иванов казва

    Простата КП и простият заедно, а сигурно и простата се обажда. Мъка гербаджийска.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.