Ето го новия главен прокурор! Кирил Петков намери заместник на Иван Гешев

1 4 243

Бившият правосъден министър във второто служебно правителство на Стефан Янев – Иван Демерджиев, е фаворит на „Продължаваме промяната” за поста главен прокурор, потвърдиха източници на Narod.bg, близки до властта.

Демерджиев беше и сред спряганите за мястото на Сотир Цацаров, но премиерът Кирил Петков отрече да са водени разговори за такова назначение. Министър-председателят обаче заяви, че би се радвал бившият служебен министър н правосъдието да работи за правителството, припомни „Галерия”.

В телевизионно интервю Кирил Петков каза: „Харесвам го, работихме добре в първото служебно правителство.

И той иска промяна. Бих се радвал, под някак форма той също да работи с нас – дали ще е в МВР или в друго…”

Реклама

Като министър на правосъдието Демерджиев се явяваше един от най-последователните критици на Иван Гешев. Той яви публично, че има 10 сигнала от различен характер срещу настоящия главен прокурор, които са напълно достатъчен аргумент за предсрочното прекратяване на мандата му.

Сред сигналите има такива за забавяне на производства, за спиране на производства. Има и доста притеснителни сигнали, в които се описваха деяния, които, ако се установят, са престъпления. В това число – укриване на документи и използване на служебно влияние”, не скри Демерджиев пред bTV.

По думите му от Иван Гешев трябва да се потърси отговорност и за унищожаване на докуументи по делото КТБ. Теса уличавали доста политици, заемали в миналото високи позиции. Документите са унищожени близо до вилата на Гешев. Твърдението е, че са унищожени лично от него.

С тези си думи Демерджиев спечелил сърцето на Кирил Петков, остава да видим дали задълго, за да заеме поста главен прокурор, който трябва да се оваканти много скоро.

1 Коментар
  1. Иванов казва

    Съгласен съм.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.