Ало, пиарите! Премиерът Кирил Петков не е Вальо Златев, издънките не се замазват с петролни рубли

1 3 865

Абсурдната пиар стратегия, която показва карикатурен образа на правителството и премиера Кирил Петков, е на път да срине доверието в новия кабинет, от което печели само… шайката на Баце.

Не е тайна, че PR №1 на властта е Диана Дамянова, която дълги години градеше публичния образ на мултимилионера Валентин Златев. Някой да си спомня нещо хубаво на правешкия олигарх? Очевидно Дамянова не се справила, а сега, от некадърност или умишлено, поведе по пътя на провала и кабинета.

Само дето Кирил Петков не е на една нога с нефтения магнат и хотелиер, нагушил се с петролни рубли от „Лукойл”, с които после да замаже всяка издънка на пиарите си.

Говорим за провал на българския премиер, не на правешкия ортак на Бойко Борисов.

Като пиар №1 Диана Дамянова дърпа конците на абсолютно всички министерски пресцентрове, освен това всички медийни изяви, всяка снимка и текст, които излизат в социалните мрежи от стените на премиера и неговите министри, минава през нея.

Именно приятелката на Вальо Златев стои да абсурдния ход Кирил Петков да даде на Гешев списък с 19 имена, които са в основата на българската корупция, по информация от… Гугъл. Сякаш премиер-министърът не разполага с цялата информация на службите и не може да извади нищо повече от журналистически разследвания или брътвежите на мисирки, които от години кълват зрънца от партийните тепсии.

Въпреки това министър-председателят ѝ се доверявал за всяко решение и дал карт бланш да прилага притеснителни стратегии за популяризация на публичния образ на властта.

Само дето пиарката на Вальо Златев затъна в простотии, при това сериозни и с международен отглас – издънката с имената от Гугъл бе последвана от изрязаната снимка на македонския премиер.

Реклама

Скандалът отекна в цяла Европа, след като на 20 февруари Димитър Ковачевски разпространи снимка „от среща с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен и българския премиер Кирил Петков”. Кадърът е направен по време на обръщението на вицепрезидента на САЩ Камала Харис на Мюнхенската конференция по сигурността.

Няколко часа след това премиерът Кирил Петков публикува във фейсбук профила си същата снимка с Блинкен, но с изрязан Ковачевски от нея. Този резил също е камък в градината на Вальозлатевата експертка Диана Дамянова.

Само като комичен можем да определим друг гаф на подкования от пиарката си министър-председател, който в радиоучастие надълго и нашироко разказа колко любим му е разказ на Антон Чехов, който обаче е писан от… Лев Толстой.

Като очевидно пренебрежение към работата пък тълкуваме допускането на 8 правописни и синтактични грешки само в три изречения във фейсбук, над които, обаче, стои името на Кирил Петков и резилът отива в неговата сметка. Това издава чутовен мързел на пиар екипа или подценяване интелекта на българина.

Заради грешните стъпки в лоша посока на кабинета под диригентството на Диана Дамянова върви тих бунт срещу нея, в който участват пиарите на повечето министерства. Заради деспотичния ѝ характер, наследен от годините близко общуване с правешкия тарикат, подчинените ѝ не правят нищо да се отърват от изпушилата специалистка по връзки с обществеността.

Освен да ѝ се подиграват за гърба за безумията, в които вкара Кирил Петков, но сметката за тия шеги май ще я платим всички заедно…

Какви са мотивите за поредицата от обидни гафове можем само да гадаем. Narod.bg се съмнява, че Дамянова е къртица на ГЕРБ в най – близкото обкръжение на Кирил Петков, защото поне публично е демонстрирала надменност към гербопитеците.

Затова отдаваме тежките ѝ издънки на това, че просто толкова си може.

Едно е да бъдеш личен пиар на един от най-богатите българи и да мяташ пачки за реклама на която медия си пожелаеш, за да осигуриш комфорт на петролния си покровител, друго е да градиш публичен образ на министър председателя на България, който и без това има отчайваща нужда от качествено лустро.

1 Коментар
  1. Балканджия казва

    Откъде я избутахте тази ромска кокошка. Тази е ПР колкото азсъм китайски император.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.