Сигнал до Narod.bg: Ето как фирма, близка до ГЕРБ, клати властта и рекетира „Булгаргаз”

1 3 138

Планът на шайката за клатене лодката на властта доби ново измерение с информацията, че химическият гигант „Неохим”, близък до ГЕРБ, се включва в атаката. Сигнал до Narod.bg разкри, че със серия от публични „покани“, оповестени в медиите, герберската фирма, която притежава завода, изнуди за специална среща новото ръководство на „Булгаргаз”, на която да поиска гаранции, че цената на природния газ специално за тях няма да расте.

Нещо, което на фона на общоевропейската енергийна криза и огромния скок на цените на синьото гориво е практически и юридически невъзможно. Интересен факт е, че към старото ръководство на държавния газов доставчик „Неохим” никога не е имал подобни претенции и ултимативни покани, отправени чрез медиите.

Това води до съмнения, че олигархичният кръг – семейство Димитрови от Димитровград, е оплетен в схемите на предишното ръководство на „Булгаргаз”, още повече, че през септември 2021 пак старата, доминирана от ГЕРБ Комисия за енергийно и водно регулиране (КЕВР), изненадващо дава лиценз на „Неохим” за търговия с природен газ.

Така това „предприятие“ е единственото у нас, което хем потребява синьо гориво, за да прави азотни торове, хем има правото и да търгува с него. Възниква съмнението дали „Неохим” иска ниски цени за природния газ за производството на торове в огромни обеми, за да препродава същия този газ у нас или в чужбина и къде отива разликата в цената.

Реклама

Наши източници потвърдиха, че среща между олигарсите от „Неохим” и новите мендижъри на „Булгаргаз” се е състояла ,но тя не е преминала според очакванията на химическите барони, които поискали държавна компенсация от 20 евро на всеки мегаватчас от консумирания от тях природен газ, която им била отказана.

Вместо да пазят в конфиденциалност преговорите, от „Неохим” побързаха да разпространят прессъобщение, в което индиректно заплашват правителството първо с недоволство на земеделските производители, защото щели да им продават азотните си торове на високи цени, и второ – дори обявяват, че най-вероятно ще спрат производството на една от най-важните суровини за земеделците- карбамид,който е най-важният тор за селското стопанство, тъй като не им било изгодно да го произвеждат.

С тези си действия придобитата от лица, близки до ГЕРБ, фирма „Неохим“ цели настройване на земеделските производители – от най-малките до най-големите, срещу правителството, като част за организирането на мащабни протести, свързани с очакването на новите цени на тока след падането на мораториума на 31 март.

„Азотният“ рекет цели присъединяването към протеста и на дребните, и средни земеделските стопани и особено на така наречените едри „зърнари“,които имат финансовия ресурс да доведат в столицата хиляди протестиращи.

1 Коментар
  1. не закривайте заводи казва

    Не закривайте заводи, за да не унищожавате работни места и губите хората при тази демографска катастрофа, просто го преструкторирайте или въведете технологии(или нови технологии), чрез които да са по-екологично чисти, но да се запазят работните места!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.