Лошо, бацета: България не иска предсрочни избори (ГЕРБ продължава да се срива)

1 3 937

Лоша новина за бацетата от шайката, които се надяват с платени протести и помощ от медийни „мисирки” да се стигне до предсрочни избори с надеждата мафията ГЕРБ-ДПС отново да яхне властта.

Повечето българи не смятат, че са необходими нови предсрочни избори в страната, показва представително за пълнолетното население на страната проучване на „Галъп интернешънъл болкан“, проведено в периода между 3 и 11 февруари 2022 г по метода „лице в лице“ .

Резултатите показват, че 55.6% от запитаните са против нови избори, 17.5% приемат подобна перспектива. „Останалите се затрудняват да формират мнение. Това означава и умора от отминалата година на избори, и липса на жизнена политическа алтернатива в масовите очи“, посочват от „Галъп“.

Според данните от проучването „Продължаваме промяната“ се ползва с декларативната електорална подкрепа на 19.6% от пълнолетните българи, на втората позиция са ГЕРБ – с 14.2%. Данните обаче са на база всички имащи право на глас у нас в открит въпрос, а не на базата на заявили готовност да гласуват.

На трета позиция по подкрепа е ДПС с 7.9% следвана от „Има такъв народ“ с 6.1%. БСП е с 5.5% от всички имащи право на глас, ДБ – с 3.4%, „Възраждане“ – с 2.5%, ВМРО – с 1.1% и „Изправи се.БГ“ – с 1% от всички имащи право на глас.

Реклама

Най-голямото натрупване, по традиция, е при онези, които заявяват, че няма да гласуват или не биха подкрепили никого – общо 35.2%.

„Трендовете в последните месеци показват постепенно излизане от политизацията, която обикновено характеризира околоизборни периоди, и установяване на определени нива на подкрепа за партиите. „Продължаваме промяната“ запазва преднината, „ножицата“ с ГЕРБ от над 5 пункта укрепва в този месец“, посочват от агенцията.

Според „Галъп“ ПП още има по-скоро мрежа, отколкото твърд електорат.

„Подкрепата за друга още изграждаща се формация като „Възраждане“ вероятно пък остава донякъде скрита и би проявила своята мобилизация в конкретно положение на избори.

Като че ли в последните месеци има известна ерозия на подкрепата при ИТН, както и известна загуба на авторитет при БСП и ДБ – като резултат и от изборния резултат през ноември. ДПС пък се колебае в традиционните си нива“, отбелязват от социологическата агенция.

Резултатите от проучването показват, че 66% у нас са срещу зеления сертификат, а в негова подкрепа се обявяват 23.6%, докато останалите се колебаят. Това означава, че анонсът на правителството за срочно отпадане на сертификата e в съзвучие с обществените настроения и е дошъл навреме.

1 Коментар
  1. ИСТИНАТА казва

    НОВИ ИЗБОРИ, ВЕДНАГА, НЕЗАБАВНО след като бъде РАЗКРИТО:НОЩНОТО ШКАФЧЕ, Мата Хари, гласът от ЗАПИСИТЕ, Барселона,…………….., ИСТИНАТА за ОТКРАДНАТИТЕ МИЛИОНИ, МИЛИАРДИ от ОПГ „герб-дпс“ по време на СЪВМЕСТНОТО им „управление“!!!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.