Министър Ники Еконта спипан в издънка – кара мотор без „Гражданска отговорност” (ДОКАЗАТЕЛСТВО)

3 3 789

Най-богатият министър в правителството – транспортният Николай Събев, собственик на спедиторска фирма „Еконт”, гази закона като джигит, разкри източник на Narod.bg.

Фенът на мотоциклетите Ники Еконта бе изловен в регистрите, че пили гумите на ямаха с рег. № СА К 76 20 без платена застраховка „Гражданска отговорност”, а това е нарушение на закона, който е ясен:

„Всяко лице, което притежава моторно превозно средство,е регистрирано на територията на Република България, има задължение да сключи договор за застраховка „Гражданска отговорност“.

Реклама

На първо място, на собственик на моторно превозно средство, регистрирано на територията на Република България, който не изпълни задължението си да сключи договор за застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите, се налага глоба в размер на 250 лв., ако е физическо лице и имуществена санкция в размер на 2 000 лв., ако е юридическо лице.

При повторно нарушение глобата е 800 лв., а имуществената санкция – 4000 лв.

На второ място, на глоба подлежи и лицето, което управлява моторно превозно средство, за което няма сключена застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите. Тя е в размер на 400 лв. При повторно нарушение, глобата се удвоява.

Повторност е налице тогава, когато нарушението е извършено в едногодишен срок от влизането в сила на акта, с което на нарушителя е наложено наказание за същото по вид нарушение.

Остава да видим дали Ники Еконта ще отнесе глоба, или ще му се размине, защото е министър?

3 Коментара
 1. QZP казва

  Мистър Еконт е троянския кон в това правителство. За какво иначе герберастите не подават сигнал за конфликт на интереси на министъра. Той все още е мажоритарен собственик в спедиторската си фирма. Това е най-неподходящия, но явно си плаща за постове и за интервюта. Кога друг министър на транспорта са го давали толкова много по студията на ТВ.

 2. Хонда казва

  Народ, за мотоциклети, каравани, кемпъри и прочие може да се сключва ГО сезонно, тоест зимата когато се приема , че в снега не се управлява мотоциклет не е необходимо да имаш ГО.
  Естествено ако Събев шофира мотоциклет без ГО подлежи на санкции!

 3. !!! казва

  То това е много тежко прегрешение, само угояваме застрахователите и като правило, не получаваме нищо срещу това.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.