МВР даде гербера, газил карантината, на прокурор №1, ще осъдят ли тариката?

0 1 368

МВР даде варненски депутат от ГЕРБ на главния прокурор, защото е нарушил карантината си и се е явил като адвокат на дело в съда във Варна. За издънката на гербопитека писа първо Narod.bg.

С писмо до главния прокурор на Република България днес МВР изпрати на ВКП документи, свързани с нарушаването на карантина от народен представител от ГЕРБ, съобщават от вътрешното министерство.

По случая е образувана преписка в ОДМВР-Варна. Поводът е получена от полицията информация, че депутатът е нарушил предписанията на РЗИ и по времето, когато е трябвало да бъде в изолация, се е явил като адвокат по дела в Районния съд във Варна.

Реклама

Мъжът е трябвало да бъде под карантина от 26 януари до 4 февруари, за което е издадено предписание на РЗИ-Варна.

Документите от РЗИ, както и от Районния съд във Варна за проведено заседание на 1 февруари, на което той се е явил като адвокат, са изпратени на прокуратурата за вземане на отношение по компетентност с оглед статута му на народен представител.

За нарушаване на карантина по време на пандемия са предвидени санкции в чл. 355 от Наказателния кодекс.

Според алинея 1 от чл. 355 на НК който наруши наредба, правила или мерки, издадени против разпространяването или появяването на заразна болест по хората, се наказва с лишаване от свобода до 3 години и глоба от 1000 до 10 хил. лв.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.