Комунисти и ченгета от ГЕРБ пробутаха областен от БСП в Шумен! Владимир Йолов хващан пиян зад волана, има присъда

1 5 129

Новият областен управител на Шумен Владимир Йолов се оказва с колоритна биография, свързваща го с БСП и ченгета от ГЕРБ, дочу Narod.bg.

Включително в „актива” си има и присъда, вярно условна и за пиянско шофиране, но все пак хората се чудят защо в „Продължаваме промяната” не проучват по-детайлно кадрите си!

Да не припомняме тук и биографията на одиозната местна депутатка Антония Димитрова, която се прочу с безумната си идея да праща журналисти в затвора. 

Преди да седне на губернаторския стол, новата звезда в Шумен Владимир Йолов е преминал набързо през местния супермаркет и кожния диспансер, разбира се – като мениджър, а не като някакъв си там пациент или клиент, подчертават източниците ни.

В кожния диспансер е бил ликвидатор, като е назначен по време на кметуването на социалиста Красимир Костов, споделят източници на „Уикенд” от Лудогорието.

През онези години Владимир Йолов твърдо е заложил на Столетницата. Тогава дори бил кандидат за предводител на младите социалисти, но те предпочели далеч по-популярният Явор Гечев. Йолов обаче, както разправят запознати, не се обидил, а продължил да е верен на социалистическата идея.

След като кожния диспансер бил успешно ликвидиран с решение на Общинския съвет, Владимир Йолов се преквалифицирал в мениджър на един от големите супери в града. Запознати казват, че от търговската верига бил освободен заради някакви липси, каквото и да се крие зад този термин. Няма обаче данни с него да се е занимавала икономическа полиция или прокуратурата.

Реклама

„Веднага след раздялата му със супермаркетния бизнес – допълват източниците ни – за него се погрижи кметът Любомир Христов”. Да припомним, че кметът на Шумен, който е бивш шеф на БОП в полицейската дирекция, е от квотата на ГЕРБ.

Йолов явно е ценен кадър и не остава с празни ръце. Частната му фирма „Е-Плант” печели обществени поръчки от общината. Иначе той самият е завършил финансов мениджмънт в Стопанската академия в Свищов и е доктор по „Международни икономически отношения”.

В началото на 2016 г. обаче Владимир Йолов е осъден, защото през декември 2015 г. го спипали, че шофира пиян и това не могло да се скрие, въпреки влиятелните му приятели от БСП и местната полицейска дирекция, обясняват източниците ни.

Разбира се, за този гаф той получил само условна присъда от няколко месеца, още повече, че признал вината си и сключил споразумение с прокуратурата.

Сега Йолов е назначен за областен управител от квотата на „Продължаваме промяната”, но не е ясно дали, когато са го харесали за поста, са знаели за този му сблъсък със закона. Вярно, изтекла е давност, но според юристи той може да не получи допуск до класифицирана информация, понеже така или иначе е осъждан.

Източниците ни припомнят още, че бившият областен управител в Шумен Валентин Александров пък беше принуден да освободи мястото след катастрофа през ноември миналата година.

При това той беше отказал да го проверят с дрегер дали е на градус. Той пътувал към Велики Преслав, но с колата си се ударил в мантинелата.

Александров е бивш шеф на дирекцията на МВР в Шумен, а през 2017 г. е бил и областен управител за първи път.

1 Коментар
  1. Атанас Кирилов казва

    Започвайте да свиквате….все повече ще има от БСП, гледайте да не получите някой удар от безсилна злоба.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.