РАЗПАД ВДЯСНО: Нинова вкара във властта чантаджии на Бойко от партията-майка СДС

0 3 719

Корнелия Нинова отново лъсна в най-отвратителната си светлина – като таен съдружник на Бойко Борисов и активен помощник на неговата патерица СДС, която за нея се явява партия-майка, тъй като именно от сините започна политическата ѝ кариера.

Новината произведе членът на Националния изпълнителен съвет на ДСД и регионален представител на от Югоизточен регион Дончо Златев, въпреки заплахите от страна на бодигард на „лидера” Румен Христов.

Екшънът се разигра на Националния съвет, проведен вчера в Карлово.

На него са се взели редица важни решения за партията, като насрочване на скоростна Национална конференция на 12 март. Друг важен казус, с който е започнало заседанието, е било обявеното от главния секретар Илия Лазаров „самоизключване“ на четири от най-големите областни организации на СДС – Бургас, Кюстендил, Сливен и Разград, съобщиха от Младежката организация на СДС (МСДС).

На 8 февруари с мнозинство Контролния съвет на СДС решава, че структурите са членове на СДС след заплащането на забавения членски внос, но главният секретар отказва да се съобрази с решението на КС, което е задължително за всички органи и структури на партията. Така за Националния съвет не са допуснати до участие членовете на структурите от тези области и извадени от списъчния състав на НС на СДС.

В началото на заседанието от отстранените структури обаче настояват като първа точка да се разгледа казусът и да се върне отнетият им достъп до участие във форума.

Веднага след Христов изказване е направил младежкия лидер на СДС, член на НИС и регионален представител на СДС от Югоизточен регион Дончо Златев.

Преди обаче да стигне до трибуната мъж с маска, в ролята на лична охрана на председателя на СДС, обаче застава между Златев и Христов и започва вербално да „сплашва“ Златев да не се изказва.

Реклама

„Преди време бях написал, че Румен Христов ще има много жалък край като лидер на СДС. Близо е вече щом е започнал да си вика мутри, които да го пазят от членовете на Националния съвет на СДС. Един такъв днес по време на заседанието на НС в Карлово се опита да ме „сплашва“ защо искам думата и да не стоя до Румен. Жалък и смешен човечец.“, пише Златев във фейсбук пост след заседанието.

Против подобна братоубийствена война са се изказали още заместник-председателите на СДС Теодор Петков и Мариана Лазарова, както и доайенът на СДС София Владимир Кисьов, който е призовал да се спази решението на Контролния съвет.

Въпреки това след края на разискванията главният секретар на СДС Илия Лазаров е останал непреклонен и е отказал да допусне членовете на СДС от тези области и ги е оставил „изключени“. Областите Бургас, Кюстендил и Сливен обявиха, че започват съдебна битка с Лазаров, за да се преборят за правдата и са сигурни, че ще спечелят.

Припомняме, че сред „самоизключените“, според главния секретар на СДС, са кметът на Кюстендил Петър Паунов, който е избиран 4 пъти за кмет на областния град, председателят на Общинския съвет в Дупница Костадин Костадинов, който е и регионален представител на СДС за Югозападна България, заедно с цялата група от 5 общински съветника на СДС в Дупница, заместник-председателят на Общинския съвет в Бургас Станимир Апостолов и колегата му Дончо Златев – регионален представител на СДС за Югоизточна България, общинският съветник и син лидер от Сливен Пламен Крумов, който направи един от най-силните преференциални резултатите на СДС миналата година, общо над 20 общински съветника на СДС и голяма част от членската маса на СДС като цяло.

По втора точка скоростно се е свикала Национална конференция на СДС за 12-ти март. Членове на съвета са изразили притеснение, че няма дори един месец за кампания на кандидатите. Отстранените структури заподозряха поредна стъпка към „служебна победа“ на председателя Румен Христов.

В точка разни обаче е съобщена новината, че СДС напуска „Раковска“ 134 след 33 години. Пред съвета ръководството е обявило, че започва ремонт на сградата и сега временно ще напуснат, но отново младежкият лидер Дончо Златев във фейсбук разкри, че на „Раковска“ 134 е взето решение да се настани новото Министерство на иновациите и растежа на Даниел Лорер, а за СДС ще се търси друг офис, като вероятно партията ще отиде в бившия офис на „Атака“.

„За толкова години никой не успя да извади СДС от храма на демокрацията. Но вродени страхливци като Румен и Илия са безсилни пред новото Министерство на иновациите и нуждата му от сграда, където да се помещава. За тази битка ще трябват истински седесари, които да се борят за дома си, а не чантаджии, които са се продали за една депутатска заплата и един борд при Корнелия Нинова.

Планът на Румен и Илия е сега да се събира СДС „по кафетата“ или „в зали под наем“ (както вчера са казали в НИС), за да не плаща скъпи месечни наеми за офиси. Официално днес са излъгали, че сега се излиза само за да се ремонтира сградата, но от сега знаят, че там ще влязат Лорер и компания. А Румен и Илия ще си спестят един разход.“, пише до съпартийците си Златев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.