ЧЕРВЕН ЕЛИТ: Щерката на Р. Овч. напира за голям шеф в БСП (нова схема на Корнелия)

2 1 953

Червеният елит се самовъзпроизвежда – щерката на социалиста-милионер Румен Овчаров напира за голям шеф в БСП. Теодора пробива в Столетницата покрай несменяемата шефка, загробила партията – Корнелия Нинова, научи Narod.bg.

Драмата в БСП отива към тотално разчистване на съперниците на лидерката. На гилотината сега е сложен шефът на най-голямата организация в страната – Калоян Паргов, който ръководи от години червените в София. Гласуването на Национален съвет неприсъствено върви и ще завърши със сигурно изчегъртване на Паргов още утре или най-късно в събота. Ако това стане, Калоян няма да може да заема какъвто и да е пост още година.

Любопитни са имената, които се въртят за заместник на Паргов. Най-яко е лобирането за Теодора Овчарова, дъщеря на бившия министър Румен Овчаров, научи „Марица“. Дамата беше и в листите на парламентарните избори.

Другото име, което упорито се върти, е на Евгений Белий, шеф на социалистите в район „Красна Поляна“ и най-доверен човек на Нинова в столицата. Изборът ще се състои на 22 март.

Междувременно Паргов направи скандално изказване за готвената му смяна в ефира на ТВ Европа:

„Всички обвинения срещу мен, заради които искат да бъда наказан, са съшити с бели конци“, заяви Калоян Паргов пред ТВ Европа. „Целта е да бъдат опетнени моето име и репутация. И по този начин някои хора да овладеят собствения си страх от мен. При това страх от нещо, което аз не съм направил до този момент, а именно да обявя кандидатурата си за председател на БСП.

Постоянно съществува такова подозрение. Очевидно страхът идва от силата, която стои зад мен в лицето на Градската организация на БСП – София и свършената работа. Тази атака срещу мен ще я дестабилизира, след като през 2019-та година на местните избори получихме много добра оценка за резултатите – удвоихме, че и отгоре, броя на общинските съветници и само 20 000 купени гласове разделиха нашия кандидат за кмет от победата.

Реклама

При тези факти колко състоятелни да са им обвиненията в колаборация с ГЕРБ?! А през същата 2019-а година помним едно гласуване на депутати от групата на БСП в подкрепа на Сотир Цацаров при избора му за председател на КПКОНПИ. Тогава повече от една трета от народните представители от БСП гласуваха „За“.

А имаше официално партийно решение Цацаров да не бъде подкрепян. Трябва ли да искаме наказание и за тогавашния председател на парламентарната група Корнелия Нинова?

Може би трябва, след като на мен ми искат наказание заради това, че общински съветници от БСП са подкрепили Георги Георгиев от ГЕРБ за председател на СОС при тайното гласуване, което се случи, докато аз самият бях под карантина заради Covid-19.

Това е отговорът ми на две от всичките обвинения. Беше ми дадена възможност в рамките на миналата нощ да изразя писмено моето становище по техните мотиви за искане да ми бъде наложено наказание.

До един тези мотиви са неверни! А примери по тях за сравнение между Националния съвет и Градската организация мога да изброявам с часове. И по точките за заседанията, и по реда на свикването им, и още, и още…

В БСП обичаме да се хвалим, че сме най-демократичната партия. Очевидно и това не е вярно. Преминали сме към друг тип организация. И точно това е притеснението на много членове и симпатизанти, които критикуват сегашното управление на БСП.

Хората се страхуват, че пътят, по който върви партията, може да приключи фатално… Това е част от коментара за случващото се между „Леге“ и „Позитано“, каза още Паргов.

2 Коментара
  1. Курвалан казва

    Сгодна женска,много ципове има да сваля,никой няма и пусне аванта дори и заради татко и или защото той и е татко

  2. Балканджия казва

    Малко са я фотошопнали, не е чак такава убавица. Тази женка професия няма ли си някаква, щот с политика, по традиция, се занимават ония, които не стават за нищо друго.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.