МЪЛНИЯ в Narod.bg: МВР спипа депутат от ГЕРБ, газил карантината! Присъдата е до 5 г. затвор

1 3 531

МВР спипа депутат от ГЕРБ, погазил карантината в името на частния си бизнес, разкри наш източник от Варна.

Става дума да народен представител – юрист от морската столица, който при наложена от РЗИ изолация заради положителна проба, която дал при тест за коронавирус, най-безцеремонно нарушил закона и се явил на дело като адвокат, което може да му коства присъда до 5 г. затвор.

Засега е ясно, че името на народния представител от бандата ГЕРБ официално фигурира в регистрите на РЗИ-Варна като Covid позитивен и карантиниран, така че измъкване от престъплението няма как да се случи.

По повод драстичното погазване на закона от вътрешното министерство ще поискат депутатския имунитет на адвоката, за да бъде изправен пред съда.

Реклама

Според алинея 1 от чл. 355 на Наказателния кодекс който наруши наредба, правила или мерки, издадени против разпространяването или появяването на заразна болест по хората, се наказва с лишаване от свобода до 3 години и глоба от 1000 до 10 хил. лв.

Алинея втора казва, че ако деянието е извършено по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, свързано със смъртни случаи, наказанието е до 5 години и глоба от 10 хил. до 50 хил. лв. Може да се смята, че гербаджията ще бъде съден именно по тази алинея.

Третата алинея предвижда пробация или глоба от 100 до 300 лв. за този, който наруши наредба, издадена за предотвратяване на хранителни отравяния.

Лошата новина за наглия депутат е, че близо 1000 човека са влезли ефективно в затвора през 2020-а за нарушаване на карантината. Narod.bg ще следи дали и каква присъда ще отнесе депутатът от партията на Бойко Борисов.

1 Коментар
  1. Ганева казва

    Наглия Балачков е един посредник за подаръци в пликове между прокурори и подсъдими. Да влиза в панделата тоя некадърен.Всички го знаят като пияница уволнен от следствието заради запалена хотелска стая като пиян следовател.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.