ГДБОП удари банда за точене на европари! Мафиотите с офис от кмета на ГЕРБ Здравко Димитров

0 5 201

Група за източване на евросредства е разбита при спецакция на ГДБОП в Пловдив. Арестувани са четирима души, сред които бивш директор на дирекция в РЗИ, които ползвали офис на кмета-гербопитек Здравко Димитров – Зико.

Акцията е проведена в сряда сутринта, като бопаджиите са нахлули в 2 офиса в пловдивския квартал „Смирненски“ и шест домашни адреса.

Иззети са документи, но униформените се натъкнали на големи суми пари в брой. Според информацията на „Марица“ групата е предоставяла неверни данни, за да получи европейското финансиране. ГДБОП продължава да работи по случая и да разпитва свидетели.

Реклама

Единият от адресите е на ул. „Солунска“, където се помещава Консултантски холдинг ЗЕД България. Сградата е собственост на фамилията на кмета на Пловдив от ГЕРБ Здравко Димитров, един от близките до тартора на хунтата Бойко Борисов.

Фирмата предлага консултантски услуги по трудова медицина, европейски проекти и програми, интегрирани системи за управление, застрахователни услуги. „Не знам нищо за арести. Разбрах, че е имало униформени в офиса на наематели в сграда“, коментира пред „Марица“ Здравко Димитров.  

Единият от задържаните е д-р Симеон Павлов, бивш шеф на Дирекция „Здравен контрол“ в РИОКОЗ-Пловдив. През 2009 г. срещу него и ексшефа на РИОКОЗ д-р Александър Корольов имаше проверка на прокуратурата и ДАНС след вестникарска публикация.

Двамата са проверявани за използване на служебно положение, корупционни  практики и участието им в частни фирми. През декември 2009 г. новата шефка на РИОКОЗ д-р Ваня Танчева-Манчева уволни Симеон Павлов заради съмнения за конфликт на интереси.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.