Само в Narod.bg: МВР шефът от ГЕРБ Христо Терзийски е свързан с мафията (ПРОКУРОРСКО РЕШЕНИЕ)

1 6 677

Бившият МВР шеф Христо Терзийски е свързан с организираната престъпност. Абсурдът лъсна от проверка на дирекция „Вътрешна сигурност“ под разработката „Римлянин“.

От свой източник в прокуратурата Narod.bg получи документи, от които научихме, че въпреки доказателствата Специализирана прокуратура, която уж се бори с ппрестъпления по високите етажи на властта, е отказала да образува досъдебно производство срещу милиционера с престъпен нрав, което, обаче, е порязано от най-горната Върховна касационна прокуратура.

Преди няколко месеца новото ръководство на МВР обжалва отказа на държавното обвинение именно пред ВКП, която излиза с решение, че спецпрокуратурата е трябвало да образува досъдебно производство и да изправи пред съда гербопитека Христо Терзийски.

Реклама

Специализираната прокуратура на базата на решението на ВКП трябва да вземе решение – дали да се съобрази с констатацията на по-висшата магистратура и да подпука милиционера на Бойко за връзки с организираната престъпност, или да продължи да държи линията на Гешев за тотално замитане под килима на всички сигнали срещу нарушители на закона, свързани с ГЕРБ. Ако откаже да си свърши работата, обаче, трябва да се мотивира защо не иска да изправи пред правосъдието ченгето Терзийски.

Предоставени от наш източник в прокуратурата документи разкриха още, че издаденото на 6 януари 2021-а прокурорско постановление за отказ от досъдебно производство е неправилно и необосновано.

Т.е., доказателствата за връзките на Христо Терзийски с организираната престъпност не са взети под внимание, незнайно защо, и така бившият МВР шеф в разрез със закона се е разминал със съд и евентуална присъда.

Сега в правомощията на Специализираната прокуратура е да докаже, че не е излишна, като образува досъдебно производство, повдигне обвинения и осъди престъпния милиционер на ГЕРБ за връзките му с мафията, обясни прокурорът пред Narod.bg.

1 Коментар
  1. Tikva казва

    Айде закривайте я тая специализирана каскетура , само защитават айдуците от Шайката

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.